19 de març de 2008

Construïm l'alternativa al govern de dretes

Coincidint amb l’aparició dels dos darrers butlletins de la Rosa posem en marxa, a mode de prova i internament, aquest nou espai, el bloc www.larosadetortosa.blogspot.com. Ho fem com sempre amb voluntat d’informar als nostres conciutadans i fer-ho des del rigor però amb el frescor necessari i amb un punt d’ironia sempre que sigui oportú.

Inaugurem una nova etapa, en un mandat municipal en que les darreres eleccions ens han situat en l’oposició municipal. L’alternança en el govern, forma part del funcionament democràtic de les institucions i així ho acceptem, perquè com a demòcrates, no podem ni volem fer res, que no sigui acceptar la voluntat popular, expressada a les urnes. El resultat de les darreres eleccions es deu a un seguit de circumstàncies, entre les que hi reconeixem els errors que sense dubte hem comès en la governació de Tortosa, i també a l’hora de ser més pròxims en comunicar l’acció de govern contraposant informació a les campanyes insidioses que per cafès i tavernes feien els nostres contrincants polítics de la dreta de sempre, avui en el govern. Tanmateix estem convençuts que els vuit anys d’alcaldia socialista han estat un revulsiu positiu per a Tortosa, que han permès posar la ciutat en marxa i desenvolupar una sèrie d’actuacions que reforcen l’atractiu industrial de Tortosa, que milloren estratègicament les nostres comunicacions, alhora que hem dotat Tortosa de molts millors equipaments.

Els socialistes, iniciem aquest mandat amb la voluntat renovada de recuperar el lideratge del govern de la ciutat, convençuts que Tortosa es mereix de nou un govern municipal de progrés en sintonia amb els que hi ha a les principals ciutats de Catalunya. Corregirem actituds errònies, renovarem el nostre projecte quant a propostes, i l’obrim a totes les persones que s’hi vulguin afegir, des de la convicció que el projecte del socialisme democràtic i catalanista és la millor opció de futur per a Tortosa, cansada de tants anys de govern de la dreta més rància, amb el suport i l’aixopluc d’institucions i sectors que representen la part mes obscura de la nostra història i que en les darreres eleccions varen afavorir la concentració del vot, perquè veien que el poder se’ls havia anat de les mans i els seus interessos perillaven.

Exercirem un oposició vigilant i constructiva, tan dura com els interessos de Tortosa exigeixen, i sobretot refarem el projecte construint una alternativa de nou engrescadora per la majoria de tortosines i tortosins, evitant que la desmobilització i l’abstenció siguin de nou un vot gratuït per la dreta. Volem comptar amb totes i amb tots els que vulgueu participar, estem oberts a totes les aportacions i volem estar i estem més propers que mai.

Ara el dia nou de març tenim una cita fonamental a les urnes, cal renovar amplament la confiança que sempre hem fet a Tortosa en els candidats socialistes, liderats per José L. Rodríguez Zapatero. És necessari que Espanya mantingui el govern que impulsa les polítiques socials per millorar encara més l’estat del benestar, que impulsa l’Espanya que es reconeix plural, que defensa l’Estatut d’Autonomia de Catalunya per desenvolupar-lo i defensa l’Ebre contra les pretensions transvasistes dels de sempre. Ara es l’hora de reforçar el govern de progrés a Espanya, alhora que posem una fita sòlida en la construcció de la nova alternativa a Tortosa.