25 de juny del 2008

La nova caserna de la Policia Local



Serveixi aquest reportage de la nova caserna de la Policia Local, d’entrada per “agrair” al senyor Bel el reconeixement públic que va fer el dia de la seva inauguració a la important feina feta per l’anterior govern d’esquerres. Va ser el govern municipal presidit per l’alcalde Joan Sabaté l’encarregat d’adquirir l’antiga cooperativa de Sant Jaume, redactar el projecter per instal•lar les noves dependències de la policia local, adjudicar el projecte i encarregar i adjudicar l’obra que han fet possible que el cos policial municipal disposi d’una seu com mereix. Una obra que més enllà de millorar la situació de la nostra policia local també contribueix a dignificar la nostra ciutat històrica en el conjunt del projecte de ciutat dissenyat per l’anterior govern que tenia una imatge clara de com havia de ser el desenvolupament i creixement urbanístic de Tortosa. Una idea global de ciutat que l’actual alcalde, senyor Bel, no ha explicat perquè molt ens temem que no té i que constaten una vegada més aquesta ignorancia a la qual van sumir el nostre nucli antic vint anys de Convergencia i Unió.

Un edifici modern que manté les línies de l’arquitectura industrial

El projecte de rehabilitació de la nova caserna de la policia local es va encarregar a l’arquitecte Carles Vergés durant l'anterior mandat. Es tracta d’una actuació molt acurada que conjuga amb encert el manteniment de les línies de l’arquitectura industrial de l’antiga cooperativa, un edidifici d’interès patrimonial, a la vegada que ho combina amb encert amb una aplicació moderna i funcional del que ha de ser la seu d’un cos policial.
La caserna compta amb una superfície total de 1.445 m2, repartits en dues plantes i dos aparcaments. Les noves instal•lacions s'han dividit en quatre espais de treball diferenciats: l'àrea d'atenció i operativa, l'àrea administrativa, l'àrea d'inici i fi de servei, i l'àrea de descans i magatzems.
L'accés al públic es fa des de la plaça Immaculada. El vestíbul és un ampli espai on es fa la primera atenció ciutadana. La major part de consultes es resoldran en aquest punt, mentre que si es tracta d'una denúncia, un atestat o la instrucció de diligències, s'accedirà a una zona de major privacitat a la part interior. En aquesta mateixa planta hi ha la Sala Operativa de control, que és el cervell de la comissaria, el lloc on es manté el contacte amb els agents, s'atén telefònicament els ciutadans i es controla el trànsit de la ciutat. Aquesta àrea està connectada a un grup electrogen que assegura