28 d’agost del 2009

"Pay" per Bel

Fullejant l'hemeroteca per poder entendre moltes de les contradiccions que afronta el nostre municipi, em sorprenen unes declaracions de Ferran Bel, l'actual alcalde de Tortosa, en el butlletí de CIU editat el febrer de 2007 on diu textualment: “Tortosa no pot apujar més els impostos perquè estan al màxim del permès per la llei. La pressió fiscal que estan patint els ciutadans de Tortosa ha obligat a l'equip de govern municipal a no continuar pujant els impostos, ja que la majoria estan al límit del que permet la llei ” Segueix la notícia comentant que CIU va presentar diferents esmenes a l'aprovació de les ordenances de 2007 amb l'objectiu de rebaixar la pressió fiscal sobre els ciutadans, afavorir la implantació de noves empreses a la ciutat, fomentar l'ús d'energies netes i dels habitatges al nucli antic.

Ara estem al setembre de 2009 desprès de dos anys d'alcaldia de Ferran Bel i veiem que amb aquestes declaracions o bé ens va enganyar en el passat o simplement hem comprés el model de ciutat que l'actual equip de govern està implantant a Tortosa: “ El Pay per Bel ( pagar per Bel )”.
En el seu afany recaptador per a mantenir el desgavell econòmic que ens està sobreendeutant a marxes forçades. Per a poder mantenir el seu sou de ministre (63.000€ al 75% de dedicació, o sigui que també es dedica a negocis professionals propis, incomplint el que ell mateix deia en el seu propi butlletí: “Cal millorar la gestió i que l'alcalde tingui una dedicació íntegra”). Per mantenir els sous dels gerents, amigues, amics... menyspreant l'esforç i la suor de les tortosines i tortosins ( i més ara en temps de crisis), ja ha incrementat en dos anys el 20% de la taxa d'escombraries, està aplicant una taxa per a tots aquells que s'apunten a les borses de treball de l'ajuntament (patètic) i el radar de la policia es fa l'agost a l'eix de l'Ebre. Aquest afany ha continuat amb la voluntat de cobrar per guardar el cotxe en un garatge particular, sigui reactivant l'antiga taxa de pas per la vorera o obligant a pagar gual.

La propera taxa, quina serà? Pagar peatge per creuar el pont de l'Estat amb l'excusa de la mobilitat sostenible? Cobrar als acompanyants que van a les piscines aquest estiu perquè estan utilitzant una sauna pública? O, simplement recaptar per recaptar per a mantenir una aureola perfeccionista que només amaga un conjunt d'incompetències i consciències intransitives que no deixen evolucionar una ciutat? Una ciutat que encara tenim sort que l'administració autonòmica i estatal hi estigui invertint fort. Són els de fora els que estan traient les castanyes del foc, perquè de moment “el fem-ho bé” és per a uns pocs, per a la resta, que Déu ens agafi confessats.


Eduard Rel Cartoixà
Viceprimer secretari del PSC de Tortosa

8 comentaris:

el canalero ha dit...

Sr. Rel (que rima amb Bel), si vol mirar hemeroteques mire-les senzeres. Trobarà molta informació anterior a l'any 1999 que predicava el Sr. Sabaté i després no les va complir.

Quan arriben a la poltrona de la plaça d'Espanya, que no tenen nassos de canviar-li el nom, tots canvien i es fan més grassos.

Anònim ha dit...

Sempre, sempre, sempre i sempre has de defensar als d'ara, atacant als d'abans?.
I sempre....

LO PONT DE BARQUES ha dit...

Canalero (te nassos que utilitzes aquest nom tant important a les nostres terres, amb aquesta banalitat), el teu subconscient et traeix, ja que amb la teva malaltissa mania d’atacar a Joan Sabaté, dones per fet que Ferran Bel incompleix la seva paraula, l’anònim anterior te tota la raó.

LO PONT DE BARQUES ha dit...

Eduard, des de el Pont de Barques, rep la nostra felicitació perquè l’has clavat.

el canalero ha dit...

Pasades de mans per l'espatlla, espongetes, besamanos, mirades al melic i nou catacrack electoral.

I he dit que a tots els alcaldes esl afecta la poltrona. O sigui que de mania malaltissa cap una persona rés. La realitat és la realitat.

I no he defensat els d'ara, a veure si aprenem a llegir.

Anònim ha dit...

Quins paperots et fan fer Eduard. "Quien te ha visto y quien te ve"

Anònim ha dit...

Aquest article està molt bé!, explica la realitat mateixa que vivim a Tortosa. Seguiu així.

Anònim ha dit...

No hi ha res com dir les coses pel seu nom, molt be Sr. Rel