7 de març del 2011

El PSC de Tortosa proposa un pla integral del centre urbà i dels eixamples noucentistes




Una cançó composada expressament per a la campanya per David Espinós serà el fons musical de la candidatura i la proposta socialista per Tortosa


El PSC de Tortosa ha presentat aquest matí la proposta central del seu programa amb vista a les eleccions municipals del 22 de maig vinent: el pla integral del centre urbà i dels eixamples noucentistes. Després que en els mandats anteriors, amb el PSC al capdavant, s'apostés pel reequilibri urbanístic necessari per a la ciutat, i la recuperació del nucli antic a través del PinCat, impulsat pels socialistes i al qual se li ha donat continuïtat en aquest mandat, ara el que cal, segons el candidat a l'alcaldia, Joan Sabaté, és actuar sobre el centre urbà de Tortosa. “Més enllà de la nostra voluntat d'impulsar l'activitat comercial a tots els barris i als nostres pobles, la nostra proposta té com objectiu el reforçament del centre urbà, que Tortosa recuperi la força del seu centre, treballant des del punt de vista urbanístic i comercial, perquè sigui millor que mai la capital i el motor de les Terres de l'Ebre”.

Aquest potencial comercial de la ciutat, i emprenedor de tots els tortosins i tortosines, és el que ha motivat el PSC a dotar aquesta campanya d'una cançó pròpia que sota el nom “Tortosa” es converteix a partir d'avui en l'element més important de la campanya. La peça és obra del compositor i músic David Espinós i la intèrpret és Cristina Espinós.”És una cançó que serà el fons de la nostra campanya, que serà l'element comú de tot el missatge, que recull i sintentitza amb molta força i claredat el nostre esperit de campanya”, ha detallat Sabaté, que ha remarcat: “Al·ludeix a la identitat, a la raó de ser dels tortosins i tortosines, tot allò que compartim, que és el nostre passat comú, i sobretot parla de futur compartit”. Així, la cançó reflexa precisament la crida que fem a la ciutadania, “volem + podem +” , “una voluntat d'anar més endavant perquè Tortosa és una ciutat amb força i amb futur.”

Sabaté també ha anunciat la col·laboració de diferents artistes i personalitats de la cultura tortosina en la campanya del PSC. Avui mateix s'ha mostrat l'obra que ha cedit l'artista Mikel Borràs, “Fragment de l'oblit (2009)”. Es tracta d'una composició amb tècnica mixta de la qual se'n faran un miler de reproduccions. “És una composició abastracta amb molta força i vitalitat”, ha apuntat Sabaté, tot agraint la cessió de l'obra.

El candidat ha informat també que el PSC està plenament actiu i ja ha realitzat un bon grapat de reunions amb el teixit associatiu, entitats i també s'ha posat en contacte amb la ciutadania a través dels porta a porta. “Sobretot volem escoltar els veïns i veïnes”, ha remarcat Sabaté, que ha apuntat que “fins ara, sobretot, ens estan transmetent la seva preocupació per la situació econòmica i la seva principal conseqüència, l'atur”. Per això, el candidat i dirigent socialista ha incidit que l'aposta programàtica dels socialistes, com ja s'ha anunciat, i es reforça amb la proposta presentada avui, es centrarà en les mesures per combatre la crisi, l'aposta per la indústria i el creixement econòmic i, per tant, la creació de llocs de treball.

Finalment, els socialistes han presentat avui els diferents punst de llibre amb la imatge de Tortosa i de cadascun dels seus pobles que s'han editat per a la campanya. La foto que acompanya el punt de llibre de Tortosa ha estat cedida pel fotògraf Francesc Boluña.