9 d’octubre de 2012

“El govern de CiU ha optat per la provincialització en detriment de Tortosa i les Terres de l'Ebre”

El PSC acusa Bel de copiar Mas i posar-se darrere la bandera per amagar el seu fracàs de gestió i de lideratge contra les retallades

El grup municipal del PSC de Tortosa ha denunciat que el govern de CiU a Catalunya, en complicitat amb el govern convergent municipal, hagi optat per la provincialització de l'administració de serveis en detriment de Tortosa i les Terres de l'Ebre. “L'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, no ha estat capaç d'enfrontar-se al seu partit per defensar la importància de Tortosa com a capital del territori i ha optat per copiar Artur Mas i posar-se darrere la bandera per amagar el seu fracàs”, ha lamentat el portaveu del grup, Antoni Sabaté.

Els arguments arriben amb claredat en temes claus com la salut atenent que la regió sanitària de les Terres de l'Ebre s'havia dotat de gerència pròpia i ara aquesta es pivota des de Tarragona amb “l'evident injerència de gestió i pèrdua d'autonomia en detriment de l'hospital de referència Verge de la Cinta”.

Altres exemples són la pèrdua de pes del centre d'analítica, que era referent al territori i al país, ja que la responsabilitat en el seu organigrama actual demostra la supeditació de Tortosa a Tarragona, i la missatgeria i el servei de menjador, que s'han encarregat a empreses de fora. “No només és un atac al nostre hospital des del punt de vista assistencial, sinó també a l'economia induïda que generava. Aquí no es pot vendre ni una barra de pa ni un foli, perquè les empreses que presten aquest servei complementari són de fora”. Sabaté també ha denunciat la paralització del projecte del nou hospital, el fet d'haver estat tot l'estiu sense TAC havent-se de traslladar els pacients fora de la ciutat i els dubtes que la nova situació crea als estudiants del MIR que poden descartar l'hospital com a plaça.

Aquesta provincialització es troba també en l'àmbit del desenvolupament econòmic i la necessària orientació als nous emprenedors. “Abans teníem un negociat d'Acció 10, mentre que avui et deriven cap a Tarragona o Barcelona”. I també s'ha referit a l'aturada de l'edifici de les delegacios “que dóna fisonomia de capitalitat a Tortosa més enllà de l'estalvi i funcionalitat que comporta”. A tot això, s'hi afegeix que el govern de CiU ha amagat en un calaix la llei de vegueries.

En només dos anys ens han fet retrocedir en tots els avanços fets per superar la centralització i en l'aposta per una fisonomia més transversal, defugint les radialitats que critiquem més enllà del Sénia i que es reprodueixen a Catalunya; hem fet marxa enrere en el que creïem superat, que és la província de Tarragona.”