14 de maig del 2013

Més ideologia per fer front a la crisi

Presentació a Tortosa del llibre de Xavier Marín, director de l'Escola de Formació Xavier Soto, "Izquierda y Derecha. Diferencias políticas Fundamentales"
1 / 3
El director de l'Escola de Formació Xavier Soto va presentar ahir dilluns el seu llibre Izquierda y Derecha. Diferencias Políticas Fundamentales a la Llibreria La 2 de Viladrich, en un acte organitzat pel PSC de Tortosa en el marc de les activiatats de la Primavera Cultural.
El llibre, amb una lectura fàcil i amena, està editat per Ediciones La Lluvia i és un gratificant exercici de política en un moment en què és més necessària que mai per fer front a les desigualtats que ha comportat la crisi econòmica. Un exemple és l'informe publicat fa uns dies per la prestigiosa revista Forbes que demostra que la crisi la paguen els més febles i en cap cas perjudiquen les grans fortunes. El nombre de bimilionaris ha crescut mentre ha augmentat la pobresa. 
Marín va insistir en la necessitat de parlar de la igualtat econòmica com element diferenciador de l'esquerra respecte a la dreta. I va recordar que ser d'esquerres implica rebel·lia contra la desigualtat i lluitar pels més desafavorits i per la justícia social.
I és que és el valor de la igualtat el que separa la dreta de l'esquerra. "Mentre nosaltres afirmem que la desigualtat és fortuïta, la dreta practica el darwinisme social".
El llibre desmantella l'ardit de la dreta que diu que no existeixen les ideologies. Més que mai cal reivindicar-les perquè allò que hem de defensar és la idea del socialisme, de l'esquerra, que és estar al costat dels que pateixen, dels que menys tenen per una redistribució més justa de la riquesa.