24 de juliol de 2013

El PSC crea l’associació cultural La Busca de Tortosa

Satisfacció per la bona acollida de les activitats amb motiu de la Festa del Renaixement que es van realitzar per segon any a la Casa Gil de Federic
1 / 2
Tortosa disposarà a partir d’ara d’una nova associació cultural que amb el nom La Busca de Tortosa aglutinarà els actes que els socialistes tortosins organitzen amb motiu de la Festa del Renaixement i també altres accions durant tot l’any per estar al costat de la ciutadania i de la cultura. L’associació, tot i que estarà vinculada amb el PSC, funcionarà de forma independent i tindrà els seus propis estatuts. Amb aquesta iniciativa, segons ha explicat el secretari d’Organització, Enric Roig, el PSC també confia en poder superar els entrebancs que li ha posat el govern de la ciutat per poder participar activament en la vida cultural i social de Tortosa. Per fer-se’n soci només cal emplenar la butlleta que es pot trobar al blochttp://labuscadetortosa.blogspot.com. La nova associació es presentarà formalment el mes de setembre vinent.
Precisament, la idea també sorgeix per la bona acceptació que han tingut els actes organitzats amb motiu de la XVIII Festa del Renaixement a la Casa Gil de Federic i que s’han seguit activament des de les xarxes socials. Enguany han augmentat el nombre de les visites respecte a l'any passat, tot i que el carrer Gil de Federic no estava situat en cap dels itineraris oficials dels diferents espectacles que s’hi han realitzat. “Estem satisfets per la confiança dipositada pels tortosins i tortosines i agraïm a totes aquelles persones que durant aquests dies s’han volgut acostar a la Casa Gil de Federic, entre els quals, especialment, volem donar les gràcies per la seva deferència al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que va visitar l’exposició i la seu de la Busca abans d’inaugurar la XVIII edició de la Festa acompanyat pel delegat del Govern, Xavier Pallarés, i el director de l'IDECE, Jordi Borràs". 
Enguany, el públic ha valorat molt l’exposició sobre els grups socials a la Tortosa del segle XVI "perquè permet conèixer la ciutat que tot just aquests dies hem recreat". “Ens han fet notar que cal insistir en aquest aspecte, ja que molts cops s’acaba perdent el que són els orígens i els motius que van dur la ciutat a apostar per aquesta Festa”, ha apuntat Roig. Novament l’historiador Pere Audí va donar una classe magistral sobre els grups socials i l’espai urbà que donava continuïtat la de l’edició anterior sobre el govern de la Tortosa del Renaixement. També van tenir molta acceptació, tant entre els més menuts com entre els més grans, els jocs. Així durant aquests dies es van poder practicar entre altres jocs com la baralluga, el cèrcol, les birles, l'espardenya i el tamburello, una mena de pàdel del segle XVI, com ho feien els xiquets i joves al segle XVI. “El nostre principal objectiu ha estat sumar un any més a favor de la Festa, modestament però de forma rigorosa, amb activitats que complementessin el programa oficial”, ha subratllat Roig que ha tancat: “Hem pogut tornar estar al costat dels tortosins i tortosines en una de les activitats que més estimen gràcies a l'esforç de la nostra militància i dels nostres simpatitzants. També volem agrair la implicació dels veïns de la Casa Gil de Federic. El resultat és positiu i ens dóna força per repetir l’any vinent “.