8 d’agost del 2013

El PSC de Tortosa recolza, amb matisos, l’obertura del pàrquing de l’edifici de les Delegacions

Els socialistes rebutgen els terminis per a la re-presa de les obres que s’han ajornat fins el juny de 2015
1 / 2
El passat dilluns en la sessió plenària de l'Ajuntament de Tortosa es va donar el vist-i-plau a la modificació d'un conveni que permetrà la propera obertura de l'aparcament del futur edifici conegut com "Seu de les delegacions territorials de les Terres de l'Ebre a Tortosa" al carrer Montcada, així com de la urbanització del seu entorn.
Aquest acord permetrà, en un termini de sis mesos en els que han de finalitzar les obres d'urbanització de l'entorn i la resta de tramitacions, l'obertura de les plantes -2 i -3 de l'aparcament de les que l'Ajuntament de Tortosa en té la concessió, mentre que la planta -1 corresponent a la Generalitat de Catalunya restarà tancada.
L'acord també preveu que les obres de construcció de l'edifici, que van començar l'abril de 2010 i es van aturar el març de 2012 degut a circumstàncies econòmiques, fet que es ve denunciant reiteradament, es reprenguin el mes de juny de 2015, i s'estima que tindran una durada màxima de 16 mesos, restant finalitzades el darrer trimestre de 2016.
El grup municipal del PSC de Tortosa va donar el seu suport a aquest acord, aprovat amb caràcter d'urgència, en el benentès que l'obertura d'aquest aparcament suposa un enorme benefici per als veïns i veïnes del barri, així com per donar servei als Jutjats, l'Escola Oficial d'Idiomes, la Biblioteca Marcel·lí Domingo i altres serveis de la zona, sempre i quan es confirmin i s'accelerin al màxim els terminis per a l'obertura del mateix, però vol matisar que no està d'acord en absolut amb els calendaris establerts i els terminis previstos per a la finalització de l'edifici.
Des del PSC de Tortosa no es veu clar el retard de l'inici de la construcció fins a 2015 tenint en compte que suposadament aquest edifici hauria de servir per aglutinar totes les delegacions de les Terres de l'Ebre, evitant així el pagament de lloguers d'altres edificis amb el consegüent estalvi econòmic, cosa que indica que s'allargarà fins finals de 2016. Cal recordar que el PSC de Tortosa ha denunciat reiteradament la paralització i retard de les obres. Igualment cal incidir en què l'acord preveu que en cas de que les dates proposades no es puguin complir caldrà arribar a un nou acord entre totes les parts amb el que no queda clara la finalització definitiva de les obres amb una data segura.
Per tant, entenem que el nostre suport a aquest acord ha estat únicament pel fet de poder disposar de l'aparcament, amb tot el que suposa per a la zona i per a la ciutat, i sempre i quan es garanteixin els termes de seguretat i que no suposi un perjudici econòmic per a l'Ajuntament de Tortosa i si que suposi un bé per a la ciutat i el nucli antic de Tortosa.