3 d’abril de 2014

El PSC de Tortosa considera insuficient la rectificació del Bel i reclama que es retiri la totalitat de l’ampliació de la zona blava

Els socialistes han recollit 682 signatures perquè el govern anul·li tota l’ampliació i ho portaran en una moció al ple ordinari de dilluns vinent

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa considera insuficient la rectificació del govern de Ferran Bel a l’hora de reduir el nombre de places de la darrera ampliació de zona blava. De les 266 places que es van ampliar només se n’eliminen 73, restant-ne en funcionament encara gairebé 200, a banda que es manté l’horari de tardes i dissabtes al matí a Ferreries.
“Ningú no pot dubtar ja que dos anys després de posar-se en marxa, l'ampliació de la zona blava de Tortosa ha resultat un monumental fracàs”, ha assenyalat el regidor socialista Enric Roig, que ha recordat que el nou contracte va canviar la forma d’explotar la zona blava i que la rectificació de Bel ha confirmat la sospita que l’increment de places beneficiava l’empresa, que tenia l’obligació de construir l’aparcament del Rastre que no ha dut a terme. “L’empresa abans rebia un cànon pel servei i els diners que superessin aquest cànon revertien en l’Ajuntament, és a dir, a més cotxes a la zona blava més ingressos municipals; amb la nova explotació es pagava un cànon a l’Ajuntament i els ingressos que el superessin anaven a l’empresa, a més cotxes més diners per a l’empresa”.
Roig també ha recordat la campanya que ha fet el PSC, en què han recollit 682 signatures, perquè el govern elimini tota l’ampliació. “Només li demanem a Bel que escolti i que faci allò que li està demanant la ciutadania”. Per tot plegat, els socialistes porten una nova moció al ple de dilluns.
Pel que fa a la resolució de les al·legacions que els socialistes han presentat als contractes de la zona blava i l’aparcament del Rastre i el de les piscines, Roig ha ressaltat que és el propi secretari municipal el que ha dit que l’Ajuntament n’és el culpable i, per tant, “algú hauria d’assumir-ne les responsabilitats”. Malgrat tot, Roig ha subratllat que “alguna cosa hem fet bé perquè s’ha produït una estimació parcial i gràcies al nostres recursos els tortosins i tortosines s’estalviaran uns 4.000 euros que l’Ajuntament volia pagar sense més, tot i que pensem que la xifra hauria de ser molt superior”.