28 d’octubre del 2014

El PSC reclamarà una comissió d’experts a Europa per fer front a la problemàtica del cargol maçana

L’eurodiputat socialista Javi López impulsarà una iniciativa al Parlament Europeu
L’eurodiputat socialista Javi López ha anunciat aquest matí que presentarà una iniciativa al Parlament Europeu per tal que la Comissió Europea creï una comissió d’experts per fer front a la problemàtica del cargol maçana que afecta el Delta i el riu Ebre. “Denunciarem la situació que pateixen els productors en les institucions europees, que creiem que s’han d’implicar en una problemàtica de gravetat com aquesta i demanarem, com ja es va acordar al Senat a nivell estatal, la constitució d’una comissió d’experts per donar una sortida tècnica i eficaç per eradicar aquesta plaga”, ha exposat. López ha insistit molt en la necessitat de trobar una solució tècnica efectiva després que les respostes donades per la Generalitat “no han estat del tot satisfactòries”.
López ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita que ha realitzat acompanyat de Mònica Lafuente, secretària de Política Agrària del PSC, i de membres de la direcció del PSC de l’Ebre al territori per “fer un seguiment de la feina feta prèvia a les eleccions europees”. Entre altres temes, hi ha els ajuts agroambientals de l’arròs. El dirigent socialista ha aprofitat per denunciar i reclamar a la Generalitat que faci efectiu el pagament, ja que l’endarreriment està posant molt difícil la situació als pagesos i pot afectar a la planificació anual del conreu.
L’eurodiputat socialista també s’ha compromès a fer un seguiment exhaustiu de les ajudes que tira endavant la UE, especialment per al sector de la fruita, després de les sancions de Rússia, perquè és un mercat important, i també ha refermat el compromís per lluitar des d’Europa contra el nou pla de Conca de l’Ebre. López ha recordat que el 45% del pressupost europeu està destinat al sector agrari.
Durant la visita a les Terres de l’Ebre, al matí han mantingut una reunió de treball a la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, on també han visitat el Poble Vell. A la tarda, a Camarles, ho faran amb entitats i cooperatives arrosseres, comunitats de regants i associacions agràries.