17 de novembre de 2014

El PSC esmena els pressupostos de l’Estat per millorar les infraestructures a l’Ebre i generar ocupació

En el tràmit al Senat, a la segona fase del pla d’industrialització, l’A-7, les variants i la millora ferroviària, els socialistes hi afegeixen la construcció d’una guarda costera a la badia dels Alfacs i l’adequació de la sortida a Amposta pel nou pont
La millora de les infraestructures a les Terres de l’Ebre, generar ocupació i l’atenció al Delta de l’Ebre configuren bona part de les esmenes que els socialistes de l’Ebre han presentat als pressupostos generals de l’Estat que al mes de desembre entraran en el tràmit al Senat. Així ho han explicat avui el senador Joan Sabaté, portaveu adjunt de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, i Francesc Miró, portaveu del PSC de l’Ebre i candidat a l’alcaldia d’Amposta.
En el debat a la Cambra Alta es tornaran a entrar les esmenes socialistes que es van portar al Congrés. Es tracta de la segona fase del Pla d’Industrialització de les Terres de l’Ebre, amb una quantitat de 10 milions d’euros. Sabaté ha insistit avui en la importància d’aquesta segona fase, que el govern del PP ha desatès fins ara, que incidiria en la industrialització i generació d’ocupació al territori. “Serà la tercera vegada que portem l’esmena per donar continuïtat a una pla que  volem recordar que el govern socialista va incorporar en els pressupostos del 2010”, ha subratllat.
Els socialistes també insisteixen en la necessitat de recuperar la subvenció que s’atorgava a l’Observatori de l’Ebre, 80.000 euros, l’eliminació de la qual ha afectat a importants línies de recerca de l’ens.
La resta d’esmenes presentades estarien incloses en l’addicional tercera de l’Estatut que s’està incomplint de manera flagrant i que els socialistes titllen de “provocació a Catalunya”. En total serien 1.000 milions d’euros en què des del PSC de l’Ebre es demana incloure els dos trams de l’A-7 entre la Jana i el Perelló i el Perelló i l’Hospitalet de l’Infant per “tancar una artèria que és importantíssima per al territori i que articula el Llevant espanyol amb la resta d’Europa”. També s’hi ha presentat esmenes per a les variants de l’N-420 a Corbera d’Ebre i Gandesa i per a la renovació de la línia ferroviària entre Reus i Móra la Nova.
En el Senat s’hi incorporaran dues esmenes més, també en el marc d’aquesta addicional tercera. Es tracta de la construcció d’una guarda costera i cinturó de zones humides de decantació a la badia dels Alfacs i l’adequació de la sortida a Amposta pel nou pont sobre l’Ebre a l’N-340. Miró ha recordat que “la construcció de la guarda costera és fonamental des del punt de vista turístic i mediambiental, per la protecció dels arrossars, una actuació que ha estat reivindicada pels ajuntament d’Amposta i la Ràpita amb un pressupost global de 20 milions d’euros.” També ha subratllat que l’esmena per millorar la sortida des del nou pont a Ampotsa, que s’ha arranjat, és clau per millorar la seguretat i la comunicació.
Els socialistes han insistit que “no fem propostes de campanar sinó que presentem esmenes assumibles per fer front a uns pressupostos pràcticament inexistents i que discriminen negativament les Terres de l’Ebre”.