9 de març del 2009

Autovia A-68

Fa poques setmanes, en concret el passat 2 de febrer, el plenari de l'Ajuntament de Tortosa i per unanimitat aprovàvem, a proposta del grup municipal Socialista, una moció demanant al Ministeri de Foment, que la conexió de l'autovia A-68 des de Valdealgorfa al corredor del Mediterrani, es faci per les Terres de l'Ebre. Aquesta connexió es faria seguint el traçat de la N-420 fins a Gandesa i després per la C-43 i la C-12(Eix de l'Ebre) fins al port dels Alfacs.
L'Ajuntament de Tortosa ja ens havíem pronunciat en el mateix sentit el 5 de febrer del 2007. Ara calia tornar-ho a fer perquè és a punt de publicar-se l'estudi de traçat encarregat pel ministeri i s'ha generat un intens debat polític i social al País Valencià i a l'Aragó, intentant portar legítimament l'aigua al seu molí.

Les Terres de l'Ebre i, per tant, també Tortosa, ens hi juguem molt en aquest projecte. Donada la llunyania que tenim respecte als grans centres industrials de Barcelona, València i també Saragossa, necessitem com a gran prioritat territorial millorar les comunicacions recuperant el notre paper històric de cruïlla i posant en valor l'interés logístic de la nostra posició. Hem de ser claus en les comunicacions de la Vall de l'Ebre amb el corredor mediterrani i oferir un nou port, el dels Alfacs, dintre del front portuari mediterrani. Això no obstant, cal donar suport a la demanda de desdoblament de la N-420 fins al Port de Tarragona per evitar que part de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre no en surtin perjudicades, tal i com ja vàrem demanar els socialistes de l'Ebre i del Camp l'any 2007.

Avui aquest tema és una de les grans prioritats de les Terres de l'Ebre i sembla que alguns responsables polítics no hi donen importància o estan adormits, com quan l'Ajuntament de Tortosa vàrem demanar l'autovia de l'interior A-7, gairebé en solitari, enfront de la proposta de desdoblament de la N-340, iniciativa i èxit que avui molts reclamen per a ells. Entre altres el Sr. Bel i Accensi, l'actual alcalde de Tortosa, que va voler mostrar un evident desinterès mentre es debatia la proposta i que, a més, darrerament ha dit, en relació a la construcció del tercer pont, que espera un canvi de conjuntura política, segurament un nou pacte del Majestic. Déu mos en guard.