24 de març del 2009

Increment de la inseguretat ciutadana

Els socialistes denuncien la ineficàcia política en seguretat ciutadana del govern de Bel després de la darrera onada de robatoris

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha mostrat la seva preocupació per dos situacions que afecten al centre històric de la ciutat i que atribueixen a la ineficàcia del govern de Ferran Bel, per una banda la darrera onada de robatoris i, per l'altra, la lamentable execució de les obres previstes en el Pla Integral del Casc Antic. I és que en només un mes s'han produït almenys deu robatoris al nucli antic i centre de la ciutat, a banda d'altres fets delictius. A tot això, s'hi afegeix la ineficàcia en l'execució de les obres del Pincat que ha quedat evidenciada amb el fet que des que CiU ha assumit el govern ja han hagut d'aixecar-se dos actuacions que s'havien donat per acabades, perquè s'havien fet malament: el carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta.

“Volem recordar el nostre compromís, el compromís del PSC i del nostre grup amb el Nucli Antic, una aposta que vam fer evident quan governàvem en aprovar el Pincat, una actuació importantíssima i imprescindible per millorar la ciutat històrica”, ha assenyalat el portaveu del grup, Joan Sabaté, que ha lamentat, però, que el nou govern n'hagi perdut l'interès. “Estem força preocupats per dues circumstàncies, per la inseguretat ciutadana i per l'estat d'algunes obres que no acaben de veure el final del carreró on s'han posat”.

Des de la premissa que la seguretat ciutadana és un element fonamental de l'estat del benestar que afecta a la qualitat de vida, els socialistes han explicat que en les darreres setmanes s'ha produït una onada de robatoris al bell mig de Tortosa, al centre comercial i al nucli antic, “una situació que ha provocat molt de neguit, tal com ens han fet arribar, entre els comerciants i la ciutadania”. En total, els socialistes han detallat que s'han produït una desena de robatoris en establiments comercials, en domicilis particulars i en algun temple religiós, concretament en l'espai comprès entre la plaça de l'Àngel, el carrer Montcada, el carrer Sant Blai, el carrer d'En Carbó i el carrer de la Sang, a banda d'altres indrets de la ciutat. “I a tot això, no sabem on està la policia de barri i la policia local”, ha lamentat el portaveu del grup, que ha afegit: “Empren a la policia local per donar imatge d'aparador, però no són on ha de ser. I això no és culpa del cos de la Policia Local sinó de la seva direcció política, de l'alcalde, senyor Bel, i del regidor de Seguretat, senyor Folqué”. Sabaté ha reclamat a l'alcalde que no miri cap a un altre lloc, tot recordant-li que ell mateix va viure moments difícils durant el seu mandat, que va assumir i va solucionar. “Els problemes no es solucionen amagant dades i ocultant els fets que estan passant.”

Així, Sabaté ha recordat la falàcia que hi ha darrera les declaracions de Bel de fa un any en què deia que Tortosa era més segura que abans. “Això ja s'ha demostrat que no és cert. I la seva responsabilitat és millorar aquesta situació, perquè és ell qui té la responsabilitat de dirigir la Policia Local i de coordinar els diferents cossos que operen a la ciutat per garantir la seguretat, imprescindible per a la nostra qualitat de vida.”

Pel que fa a aquesta política d'aparador, els socialistes també han al·ludit als nous requisits per empadronar-se a la ciutat. “Aquesta mesura no ha tingut cap repercussió positiva sobre la seguretat ciutadana. Al contrari, han complicat la vida dels veïns i les veïnes, que per empadronar-se han de gastar-se molts diners i costa anys i panys poder fer aquesta gestió.”