14 d’abril del 2009

Què fa el govern de Tortosa per fer front a la crisi?

“Tothom parla d'estratègies per superar la crisi i el govern de Tortosa mira en una altra direcció”


Els socialistes han posat sobre la taula una de les seves principals preocupacions, que és la situació de crisi actual i l'augment de l'atur a la nostra ciutat que ha passat de tenir 1.236 aturats a 2.552, el que representa una taxa del 16%. En aquest sentit, els socialistes han lamentat que mentre els governs de l'Estat i la Generalitat estan impulsant un seguit d'actuacions per pal·liar aquesta situació, des del govern municipal no s'impulsin mesures per fer front a una problemàtica que preocupa i molt als tortosins i tortosines. “I tampoc no es fa res per estar preparats per a la remuntada de la crisi”, han recalcat.

Sabaté ha recordat que durant el mandat anterior s'havien desenvolupat les estratègies i assentat les bases de creixement del municipi. “Vam crear el polígon Catalunya Sud i vam preveure la seva ampliació, vam dimensionar les infraestructures i, entre altres, vam iniciar la tramitació per instal·lar indústria aparador als portals d'entrada a la ciutat”. Però ara, han lamentat, “no veiem cap iniciativa per part del govern de Bel, a banda de continuar la tramitació dels portals”. I el més preocupant, segons els socialistes, afecta a l'ampliació del polígon Catalunya Sud, on es preveu ubicar una empresa del sector de base metal·lúrgic que per poder-se instal·lar havia demanat garanties de subministrament d'aigua. “Descartats els pous de Vinallop, els socialistes vam presentar una moció per garantir aquesta concessió d'aigua necessària perquè s'instal·li aquesta indústria. Però amb la suficiència i prepotència habituals, van rebutjar la proposta.”
Per a alguns crear 500 llocs de treball és irrellevant
Per al PSC la instal·lació d'aquesta empresa, que permetria l'arribada d'altres empreses auxiliars, és prioritària per la promoció industrial i la creació de llocs de treball. “Si es plantegessin inversions com aquesta en altres municipis, aquests els posarien el que necessitessin en safata de plata”. Els socialistes veuen amb preocupació la manca d'actuació del govern en aquest sentit i més després que la tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, en relació a la instal·lació d'una planta de gas al polígon hagués arribat a dir que els llocs de treball que creava aquesta indústria “són irrellevants”. També consideren molt greu que el govern no treballi en l'impuls dels centres de recerca i innnovació per donar valor afegit a la indústria, una aposta en què es va treballar en l'anterior mandat i “per la que passa el futur creixement segons els experts” i que ara s'ha oblidat. “Estem davant d'una manera de fer política molt de cara a la galeria, però no es treballa per tal de posicionar Tortosa amb vista a la recuperació econòmica. Tothom parla d'estratègies per superar la crisi i el govern de Tortosa mira en una altra direcció”.