21 de desembre del 2009

Volem aparcaments

Incapaços de complir amb els seus compromisos amb la ciutadania, el govern del senyor Bel s'afanya a tirar endavant sense garanties un seguit d'actuacions a la nostra ciutat que ens poden abocar a una situació molt complicada. Que pot agreujar encara més la situació preocupant de l'elevat deute al que ha dut l'Ajuntament, a cada tortosí i tortosina ens tocaria pagar 1.224 euros per poder sufragar-lo, una situació que fa que els proveïdors tornin a cobrar tard i malament.

Suposem que aquesta política sense rumb del govern de dretes es deu al nerviosisme del senyor Bel perquè no ha tirat endavant res que sigui de collita pròpia, ja que tota l'acció que veiem al carrer, totes les millores a la ciutat responen a la voluntat d'actuació del govern de l'Estat a Tortosa, a través del fons Zapatero (llarg de Sant Vicent, Major i Portal de Remolins, Escola de Música, parc municipal Teodor González...) i a través de la Generalitat amb les obres del nucli antic.

El darrer episodi el vam viure en el darrer ple municipal quan es va adjudicar la construcció d'un aparcament soterrat a la plaça del Carrilet. Es tracta d'una obra de 2 milions d'euros que es va adjudicar sense necessitat d'exigir la classificació al contractista i sense haver-se justificat la capacitat tècnica d'una empresa que es va constituir aquest mes de setembre passat. Vostès creuen que nosaltres, que hem de fiscalitzar i vigilar l'acció del govern, podíem votar a favor de l'adjudicació d'una obra de l'envergadura d'aquesta tenint en compte que l'empresa adjudicatària s'havia creat aquest setembre i argumentava la preceptiva experiència i solvència econòmica amb les obres fetes per una altra empresa als anys vuitanta? Sense mencionar que es van desetimar les nostres al·legacions sense un mínim informe jurídic.

Nosaltres hem treballat i treballarem perquè la ciutat tingui més zones d'aparcament, però les coses s'han de fer bé. En la gestió del govern Sabaté es va treballar fort per construir aparcaments a la ciutat. Es va dotar el barri del Temple de 110 places, 80 aparcaments al carrer Enric d'Ossò, 80 al carrer Berenguer IV, 30 places a la pujada del Seminari, 100 al pavelló firal, 20 al barri del Rastre, a banda dels guanyats a l'avinguda Remolins.Tots aquests aparcaments, públics i gratuïts. Quant a aparcaments soterrats, es va treballar conjuntament amb els comerciants per habilitar-ne un al centre, es va tancar l'acord amb Adif per alliberar els terrenys de Renfe on hi anirà un aparcament soterrat i vam idear l'aparcament de la plaça Joaquim Bau vinculat a la remodelació de l'estadi, un projecte que no va rebre el suport de CiU, a banda de posar fil a l'agulla a l'aparcament vinculat al nou edifici de les delegacions.

Dos anys i mig després de govern del nou govern de dretes, quins aparcaments ha fet CiU? Al contrari, amb les urbanitzacions dels nous carrers, la supressió de places n'ha estat la norma com ha passat a la Llarga Sant Vicent o al Bisbe Aznar.

El senyor Bel no és Tortosa i encara que vulgui fer callar a tots els que no pensen com ell, a nosaltres no ens censurarà. El que ha de fer és treballar. Ja pot estendre les falàcies i les mentides que vulgui, és qüestió de temps que la raó posi cadascú en el seu lloc. Nosaltres continarem lluitant perquè aquesta manera de governar Tortosa sigui transitòria i caduqui a les pròximes eleccions municipals perquè hi torni a haver a la nostra ciutat un govern de progrés.

Eduard Ena Forné
Regidor del PSC a l'Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

Anònim ha dit...

El senyor Ena no és Bot i encara que vulgui fer callar a tots els que no pensen com ell, a nosaltres no ens censurarà. El que ha de fer és treballar. Ja pot estendre les falàcies i les mentides que vulgui, és qüestió de temps que la raó posi cadascú en el seu lloc. Nosaltres continarem lluitant perquè aquesta manera de governar Bot sigui transitòria i caduqui a les pròximes eleccions municipals perquè hi torni a haver al nostre poble un govern triat pel poble.