22 de gener del 2010

"Improvisació i manca d'atenció a la sostenibilitat social"


El PSC de Tortosa diu que el govern ha perdut l'oportunitat de tirar endavant les llars d'infants municipals promeses i critica la manca de diàleg amb la societat civil en els projectes presentats al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local

El PSC de Tortosa ha denunciat la improvisació del govern de Ferran Bel a l'hora de decidir la destinació dels prop de 4 milions d'euros del nou Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local que ha impulsat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Els socialistes han deixat clar que consideren oportuna la principal obra que preveu aquest nou fons a Tortosa, la construcció d'un nou pavelló al barri del Temple, ja que els socialistes havien previst ja una nova zona esportiva en aquesta barri de la ciutat, que hauria d'incloure un nou pavelló, en els seus respectius programes electorals d'ençà el 2003 i així es va preveure en conseqüència en el planejament municipal. No obstant això, consideren contradictori que el govern de Bel hagin inclòs un projecte que no constava ni en el seu programa electoral ni tan sols en el PAM, el Pla d'Actuació Municipal que s'ha acabat demostrant que és bàsicament “paper mullat”, i n'hagi deixat fora altres previstos. De fet, els socialistes han evidenciat, entre altres, que el govern de CiU ha deixat perdre l'oportunitat de tirar endavant un dels seus principals compromisos assumits en el seu programa i en el PAM, com és la construcció de la pista d'atletisme a Jesús. “És una nova contradicció a més d'una clara mostra d'improvisació, com també considerem poc oportunes les declaracions del govern en el sentit d'eliminar l'ús esportiu del pavelló de Remolins, perquè és atemptar contra un projecte en què la ciutat va fer un gran esforç, és negatiu per als interessos de la gent que viu en aquesta zona de la ciutat, tal com alguns veïns ens han fet arribar, i perquè representa fer marxa enrere en l'aposta pel creixement equilibrat a la nostra ciutat”, ha criticat el portaveu del grup, Joan Sabaté.

Un altre dels aspectes que el PSC tortosí ha denunciat dels projectes presentats pel govern de Bel és que ha s'ignorat la sostenibilitat social. Així, han lamentat que hagin deixat fora aquelles promeses de les quals havien fet cavall de batalla en la precampanya i que també s'havien compromès a impulsar tant en el seu programa electoral com en el PAM ,con són la creació d'una llar d'infants a Campredó i de dues a Tortosa, a banda que tampoc no s'atèn a la gent gran i no es tenen en compte les previsions del PAM de construir un centre de dia i una residència d'avis. “No hi ha pràcticament atenció social, els projectes que s'han presentat obvien tot un seguit de serveis necessaris per a la sostenibilitat social en què insisteix la filosofia del nou fons estatal del govern Zapatero”.

No escolten la societat civil

Els socialistes també han lamentat que el govern de Bel, “que tant s'havia omplert la boca en treballar des del consens”, no hagi escoltat ni un dels suggeriments de l'Associació Amics dels Castells i no hagi inclòs cap de les seves propostes de recuperació i millora del patrimoni històric. “Sense cap dubte s'ha perdut també aquí una oportunitat d'or per actuar sobre el nostre importantíssim llegat històric”. A tot això, han afegit de nou la manca de transparència, la incapacitat de diàleg i les formes que empra el govern que ni tan sols ha respost la carta del PSC adreçada a l'alcalde suggerint tot un seguit d'actuacions a la ciutat per acollir-se al nou fons.

Tot i això, els socialistes també han volgut deixar constància que valoren molt positivament que el nou govern hagi fet un repartiment més acurat dels recursos en els diferents pobles del municipi, tal com els va suggerir el PSC l'any passat, i també que hagin inclòs en les propostes la millora de l'espai fluvial. D'altra banda, han inicidit en la seva felicitació al govern de José Luis Rodríguez Zapatero per haver posat en marxa aquest nou fons que, per una banda, representa la creació de nous llocs de treball i per l'altra és un suport molt important als ajuntaments en un moment de crisi com l'actual.