22 d’abril del 2010

Tortosa, Perquè Som Capital


El PSC de Tortosa presenta una campanya que recull el compromís socialista amb la vegueria de l'Ebre i la capitalitat de Tortosa en el marc d'un esforç inversor sense precedents per part dels governs de Zapatero i Montilla

El PSC de Tortosa ha presentat aquest matí la primera de les campanyes que preveu tirar endavant amb vista a les eleccions al Parlament de Catalunya i a les municipals de l'any vinent. Tortosa, Perquè Som Capital és l'eslògan escollit pels socialistes tortosins perquè reflexa el compromís socialista amb la vegueria de les Terres de l'Ebre i amb el reconeixement de la capitalitat de Tortosa, en el marc d'un esforç inversor sense precedents tant des del govern espanyol com des del govern de la Generalitat, tots dos amb els socialistes al capdavant. “Aquesta campanya constata el nostre compromís polític”, ha explicat el primer secretari del PSC, Joan Sabaté, que ha afegit, “és un dels nostres principals objectius, no és l'únic, perquè la nostra prioritat és la lluita contra la crisi, però en l'àmbit polític ens centrem en impulsar aquest projecte de llei de vegueries que dóna resposta a l'anhel i a les aspiracions de Tortosa, de la nostra ciutat.”

Sabaté ha fet especial èmfasi en que aquest reconeixement no representa només un reconeixement territorial sinó que ve avalat pel gran esforç inversor sense precedents que s'ha fet mai a la nostra ciutat i al nostre territori, 81 milions d'inversió a Tortosa per part del govern de la Generalitat, amb els socialistes al capdavant, i 10 milions per part del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. “Qui no reconeix això està intentant confondre a la ciutadania”, ha constatat.

Sabaté ha afegit que la campanya també mostra, per tant, la convicció del PSC amb Tortosa. “Creiem en Tortosa, estem convençuts de les potencialitats de la nostra ciutat, és una de les ciutats clau de la xarxa de ciutats de Catalunya i impulsant Tortosa i reforçant la seva capitalitat, alhora es reforça el conjunt del territori. Estem parlant d'una capitalitat solidària, que vol treballar pel conjunt del territori”

“Si CiU guanya, no hi haurà llei de vegueries”

“Serem bel·ligerants contra qualsevol intent de paralitzar aquest projecte de llei de vegueries, contra aquells que intentin parar el reconeixement territorial de les Terres de l'Ebre que comporta la capitalitat de Tortosa”. Així de contundent s'ha mostrat Sabaté que ha fet, fins i tot, un advertiment: “Estem en la convicció que si malauradament CiU guanyés les eleccions, el projecte de nova ordenació territorial, de reconeixement de la vegueria de l'Ebre i de la capitalitat de Tortosa quedaria arraconat”. I és que així ho han expressat clarament els seus principals dirigents polítics en l'àmbit nacional i també territorial, com ho va demostrar el vot contrari de CiU al projecte de llei a l'Ajuntament de Tortosa. Perquè CiU, ha tornat a insistir Sabaté, té un altre model territorial que no respon als interessos de Tortosa. “Si CiU guanya les eleccions i deixa el projecte arraconat, perdrem una oportunitat única i irrepetible”, ha emfasitzat i ha afegit: “Ara tenim un projecte sobre la taula que recull aquest anhel secular de Tortosa i les Terres de l'Ebre. Des del PSC tenim la convicció en aquest reconeixement territorial, i la garantia d'aquest reconeixement passa per una victòria del PSC en les pròximes conteses electorals, tant a les eleccions al Parlament com a les municipals.”

Campanya al carrer

El viceprimer secretari del PSC de Tortosa, Eduard Rel, ha explicat que aquesta campanya s'explicarà àmpliament al carrer durant els pròxims mesos. “Complementa la que ja estàvem realitzant darrerament amb l'explicació de l'obra feta per part de les administracions superiors on som presents els socialistes”, ha explicat Rel, que ha detallat la important empremta que l'acció dels governs Zapatero i Montilla està deixant a la ciutat, des de les obres al Nucli Antic, passant per la construcció d'equipaments com el campus universitari o la caserna dels Mossos, fins a les obres finançades al cent per cent pel govern espanyol com la llarga Sant Vicent, la nova Escola de Música o la millora al parc municipal, entre moltes altres.

Rel ha explicat que es reforçarà la presència del PSC al carrer i també que s'ha intensificat el contacte amb les diferents entitats i associacions del municipi per copsar les seves opinions. També ha explicat que s'ampliarà la presència a través de les noves eines de comunicació que ofereix Internet, i també a través del butlletí la Rosa i el bloc que porta el mateix nom (http://www.larosadetortosa.blogspot.com/). “Estem reforçant el nostre partit com a instrument al servei de Tortosa amb una clara aposta per una actitud de transparència”, ha manifestat Rel, que ha conclòs: “Tortosa és una ciutat sociològicament de centre esquerra, durant els darrers deu anys hem guanyat majoritàriament a totes les eleccions, a excepció de les darreres municipals”, ha reblat. “I per això, perquè Tortosa és una ciutat de progrés, apel·larem a aquest sentiment majoritari de la gent, mobilitzant el nostre electoral per recuperar l'alcaldia de Tortosa”.

1 comentari:

Ebreavall ha dit...

us felicito per un eslògan tan ben aconseguit, sou realment els grans defensors de la vegueria