10 de maig del 2011

El PSC aposta per la figura dels auxiliars de policia per tal de millorar el trànsit i la convivència a Tortosa




Els aparcaments als terrenys de Renfe i a la plaça Joaquim Bau, i la revisió del pla de mobilitat, altres objectius del programa electoral de la candidatura de Joan Sabaté


El candidat a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, ha presentat aquest matí algunes de les propostes concretes del programa electoral socialista amb vista a la millora de la seguretat ciutadana, la mobilitat i el trànsit, principals assignatures pendents avui al municipi. Així, Sabaté ha explicat que un dels principals objectius és ampliar l'actual plantilla de la policia local amb la creació de la figura de l'auxiliar de policia. “El nostre objectiu no és fer volar coloms com va fer el senyor Bel que va dir que crearia 20 places noves de policia local durant aquest mandat, quan l'increment ha estat de nou agents, el mateix que durant els quatre anys anteriors amb el PSC al capdavant del govern municipal”, ha assenyalat Sabaté, que ha detallat que la figura de l'auxiliar formaria part del cos de la policia local amb competències en trànsit i convivència cívica. A més, es tracta d'una proposta realista donat el context actual de crisi, ja que la creació d'aquests agents, es calcula que es podrien crear unes nou places, no representa el mateix cost per a l'Ajuntament que dotar-lo de nous agents que, a més, han de destinar un any a la seva formació fora de Tortosa. “La presència dels agents auxiliars de la policia local permetrà una millor gestió del trànsit, més d'acord amb el que es mereix una ciutat com Tortosa com a capital de serveis”, ha afegit.

La proposta socialista arriba després de quatre anys d'inhibició per part de l'alcalde Bel i del regidor Folqué pel que fa a la gestió política de la seguretat i el trànsit a la ciutat. “Hem pogut veure lamentablement la descoordinació evident durant aquests quatre anys en què l'alcalde no ha exercit el lideratge que li pertoca al capdavant de la Junta Local de Seguretat”, ha lamentat Sabaté, que ha recordat que la policia local té excel·lents professionals i molts bons comandaments, però no ha tingut al davant una direcció política encertada que ha conduït en molts casos al caos circulatori. “Un alcalde é l'obligació de coordinar els diferents cossos policials a la ciutat i ha de saber que en tot el referent a la seguretat, l'actuació de la policia local és complementària, la policia ha de dedicar-se a les seves competències de proximitat i de gestió del trànsit, estar al carrer, al costat de les persones per afavorir la convivència cívica i fer complir l'ordenança de civisme que avui podem dir que ha estat un fracàs quant a la seva aplicació”

Per als socialistes tortosins, la seguretat i el trànsit van lligats innecessàriament a la creació de noves zones d'aparcament a la ciutat. Per aquest motiu, Sabaté ha tornat a emfasitzar els dos principals projectes del PSC tortosí com són la dotació de més de 1.500 places d'aparcametn als terrenys recuperats a Renfe que donarien resposta a les necessitats del centre i la cosntrucció d'un aparcament a la plaça Joaquín Bau, a Ferreries. “El senyor Bel no només no ha fet l'aparcament que va prometre en un any al Mercat, sinó que no ha sabut gestionar la devolució dels terrenys de Renfe amb Adif ni la construcció dels nous aparcaments previstos”. Totes aquestes propostes aniran lligades a la revisió del pla de mobilitat local i a la construcció del tercer pont i a la passarel·la per a vianants que uneixi les dues marges del riu.