31 de maig del 2011

Joan Sabaté no prendrà possessió de l'acta de regidor i tanca vint anys de dedicació a la ciutat des de l'Ajuntament



Assenyala que la decisió respon a la necessària renovació del projecte socialista a Tortosa i s'acomiada amb agraïments cap a la ciutadania


Joan Sabaté, l'únic alcalde d'esquerres que Tortosa ha tingut durant la democràcia, ha anunciat avui públicament que ha decidit no prendre possessió de l'acta de regidor tancant vint anys de dedicació a la ciutat des de l'Ajuntament. “Deixo la primera línia de la política municipal, perquè el futur del PSC passa per la necessària renovació que ja havíem iniciat amb la candidatura amb què vam concórrer a les eleccions”, ha explicat el dirigent socialista, tot emfasitzant que la decisió la pren per raons polítiques, des de tot el respecte a l'electorat i des de l'assumpció de la responsabilitat fruit de la derrota electoral a les eleccions municipals del 22 de maig passat. “M'acomiado sense cap ressentiment, ans al contrari, amb agraïment als tortosins i tortosines que m'han permès al llarg d'aquests vint anys servir a la ciutat, amb estima a Tortosa, des de la primera línia institucional, perquè en política el més gran dels honors és poder participar en la política municipal i arribar a ser l'alcalde de la teva ciutat, amb la satisfacció d'haver dut a terme aquelles coses que sempre hauria volgut fer per la meva ciutat i, evidentment, conscient que segurament hi ha hagut també moltes mancances”.


Sabaté, que ha fet extensible l'agraïment al partit, la militància i la candidatura per la confiança dipositada, ha reiterat que assumeix la seva responsabilitat pels resultats electorals i ha incidit que el procés de reconstrucció per tornar a Tortosa un govern de progrés es farà amb millor garanties a partir d'aquesta renovació profunda. També ha anunciat que tot i que deixa la política activa municipal, continuarà treballant per la ciutat i el territori des de les seves responsabilitats com a senador, primer secretari del PSC de Tortosa i president de la federació del PSC de l'Ebre.


Joan Sabaté va iniciar la seva etapa política a l'Ajuntament de Tortosa el 1991. L'any 1999 va convertir-se en el primer alcalde d'esquerres de la democràcia, càrrec que va revalidar el 2003 i fins al 2007. L'arribada de Sabaté i el seu equip al govern de la ciutat va constituir un canvi no només perquè per primer cop hi va haver un model clar de com havia de crèixer Tortosa sinó perquè la ciutat va aconseguir la màxima quota de reconeixement territorial com a capital de les Terres de l'Ebre. Entre els princials èxits aconseguits durant el seu mandat, cal destacar la implantació de la universitat Rovira i Virgili a les Terres de l'Ebre, la posada en marxa del polígon Catalunya Sud i la participació en la Llei de Barris que està permetent la recuperació del nucli antic. A més, es va aprovar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal amb un model de ciutat que aposta pel creixement equilibrat. Obres emblemàtiques, entre moltes altres, han estat la construcció del pavelló firal i esportiu de Remolins, la construcció de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, l'obertura del vial de Santa Clara, la urbanització del carrer Sant Domènec i la remodelació de l'església Sant Domènec, les noves escoles Cinta Curto de Ferreries i Port Rodó de Campredó, la millora de les instal·lacions esportives de Bítem i Tortosa, la dotació de la primera sala d'exposicions pública de Tortosa dedicada al fotògraf Antoni Garcia, el reconeixement nacional i estatal a la Festa del Renaixement, la conversió en zona de vianants del carrer Sant Blai, la construcció del casal Francesc Llop a Campredó, la descentralització administrativa de l'Ajuntament a les pedanies, el nou casal de Vinalllop, la millora de les instal·lacions esportives als Reguers, la millora del finançament de l'EMD de Jeús, la recuperació del Mercat del Peix i la dignificació del centre de Tortosa i la posada en marxa del festival Entrecultures. Sabaté va tenir un paper polític decisiu posant l'Ajuntament de Tortosa al costat del moviment social en la lluita contra el transvasament de l'Ebre.


“Un gran acord de ciutat per superar la crisi”


El nou grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa estarà format per Núria Chertó, Antoni Sabaté, que en serà el portaveu, i Eduard Ena. Antoni Sabaté ha destacat la importància de la figura de Joan Sabaté al llarg d'aquests anys del qual ha valorat la seva humanitat, la capacitat d'entesa i el seu lideratge polític. “Avui, volem manifestar des del PSC, des de l'agrupació de Tortosa i des de l'equip que l'hem acompanyat durant la darrera campanya electoral, el nostre agraïment i reconeixement a Joan Sabaté”. També ha anunciat que el grup municipal afrontarà aquest mandat amb una oposició constructiva i propositiva i que es treballarà pels pactes de ciutat amb la principal prioritat de lluitar contra la crisi econòmica. “Treballarem per un gran acord de ciutat amb els diferents agents econòmics i socials que ens permetin de perfilar les necessàries estratègies per encarar un futur amb moltes dificultats i oferir solucions al que preocupa a la ciutadania, la generació de la necessària diversificació econòmica i la creació de llocs de treball.”