27 d’octubre del 2011

COMPROMÍS MUNICIPAL AMB LA SALUT PÚBLICA

Els grups municipals del PSC, ERC, ICV i PP a l'Ajuntament de Tortosa signen aquest compromís municipal amb la Salut Pública.

COMPROMÍS MUNICIPAL AMB LA SALUT PÚBLICA

Les retallades econòmiques en el camp de la Salut estan comportant a la nostra ciutat i al conjunt del territori una evident pèrdua en quantitat i de qualitat en el servei. Aquest nou escenari ha provocat, a més, la centralització de la gestió d’una bona part de l’activitat de la nostra regió sanitària al Camp de Tarragona. En són exemples la gerència territorial de Terres de l’Ebre, que avui compartim amb el Camp de Tarragona, però amb seu allà. O la gestió de Recursos Humans, també desplaçada a la capital provincial. I fins i tot la cuina, que ara es gestiona des del Camp. La pèrdua de quantitat i qualitat en el servei i el procés de recentralització que s’està experimentant en el camp de la Salut preocupen als professionals del sector i als usuaris que veuen com, en pocs mesos, estem retrocedint molts anys en l’evolució dels serveis sanitaris a les nostres comarques.

Davant d’això, el Govern Municipal de l’Ajuntament de Tortosa ha mantingut un silenci còmplice amb les retallades. L’aprovació per unanimitat de la moció popular, presentada per la Junta de Personal de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb el suport de la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre, havia de comportar un canvi en el paper que l’Ajuntament de Tortosa havia jugat fins aquell moment.

Tot i això, l’actitud del grup de CiU i de l’Alcalde de Tortosa en les darreres setmanes evidencien que no existeix cap voluntat de plantar cara a les retallades impulsades pel Departament de Salut. La visita del Conseller Boi Ruiz el passat 14 d’octubre, en el transcurs de la qual va negar les evidents afectacions de les retallades en l’atenció als usuaris, la convocatòria de les Juntes de Personal d’una concentració el passat 19 d’octubre, i l’Assemblea celebrada per la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre, ens han servit per convèncer-nos que el grup de CiU i el Govern Municipal, amb l’Alcalde al capdavant, segueixen fent costat al Conseller Ruiz i donant l’esquena als professionals i usuaris de la salut de la nostra ciutat i el nostre territori.

El grups municipals sotasignants, davant la inactivitat del Govern Municipal i de l’Alcalde de Tortosa, volen refermar el seu compromís amb el contingut de la moció aprovada el passat 3 d’octubre a l’Ajuntament de Tortosa. Els grups del PSC, ERC, ICV i PPC coincideixen en la necessitat d’actuar de forma unitària en defensa dels interessos de la ciutadania de Tortosa, fugint de debats partidistes i electoralistes que no haurien de anar en detriment dels interessos dels tortosins i les tortosines. És per això que constitueixen una mesa de representants polítics municipals, amb els següents objectius:

Concertar, en els propers dies, reunions amb les Juntes de Personal de l’Hospital Verge de la Cinta, d’Atenció Primària, de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, i de la Clínica Terres de l’Ebre, i amb la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre, per tal de conèixer de primera mà la situació als nostres Centres de Salut.
Donar suport i fer una crida a la participació a la manifestació convocada per l’esmentada Plataforma per al proper diumenge, 30 d’octubre.

Fer un seguiment de la situació en funció dels punts aprovats a la moció del 3 d’octubre, i traslladar els incompliments dels mateixos a l’opinió pública.



Antoni Sabaté
GM PSC

Josep Monclús
GM ERC

Jaume Forcadell
GM ICV

Xavier Dalmau
GM PPC