7 de febrer del 2012

El rodet convergent a Tortosa

Intervenció de la regidora Socialista, Dolors Bel, en el ple d'ahir a Tortosa

Rodet: Objecte cilíndric o lleugerament cònic o troncònic que per l'acció combinada de la pressió i de la seva rotació serveix per aplanar, esclafar, desfer... alguna cosa. Aquesta és la definició de l'eina que CiU utilitza a Tortosa per aplanar, esclafar, desfer tot allò que intenten aportar els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Tortosa.

No hi ha cap altre barem per mesurar les iniciatives polítiques. Tant s'hi val que vinguin del PP, d'ERC, d'ICV o del PSC. El de menys, per a CiU, és el contingut. Allò que els importa és aixafar, amb el rodet, qualsevol intent d'aixecar la veu.

El rodet s'aplica sota l'aixopluc de la majoria absoluta aconseguida en les darreres eleccions municipals. La música cansina del senyor Bel es repeteix a cada ple: davant les propostes o suggeriments de l'oposició, CiU les tomba recordant que ho fan avalats per aquesta majoria absoluta. Però la majoria absoluta no és un xec en blanc. I tant s'ha de saber perdre com guanyar. La humilitat és qualitat absent en la manera de governar de CiU a Tortosa. Més aviat, sembla que els companys de viatge triats són la prepotència i l'orgull.

La majoria absoluta és l'aixopluc per dir tranquil·lament que CiU no vol que la Generalitat liquidi el deute que té amb l'Ajuntament de Tortosa, un fet que repercuteix negativament en la promoció econòmica d'un dels municipis que més pateixen la crisi.

La majoria absoluta és el coixí per descansar la consciència mentre es continua sense pagar als proveïdors, perjudicant als nostres sectors socieconòmics. O perquè no s'actuï contra les retallades que afecten a les llars d'infants i a les escoles de música de titularitat municipal.

Tenir dotze regidors és la xifra necessària per sense miraments, ni visió de futur, ni aposta per la sostenibilitat, anar en contra de l'optimització de recursos tan preuats com l'aigua.

La majoria absoluta és el rodet per desbaratar l'ocasió que una institució com l'Ajuntament reivindiqui la parla tortosina.

El rodet convergent gira i gira. Tots els partits polítics van acceptar els resultats d'unes eleccions en què la ciutadania va donar el suport majoritari a CiU. Però això no ens ha de fer oblidar que van ser molts més, en conjunt, els ciutadans que van decantar-se per altres opcions polítiques, per quedar-se a casa o manifestar-se en contra de totes les opcions, votant en blanc o fent vot nul. I tant tortosins són uns com els altres. I tots mereixen ser escoltats i defensats.

Ben gestionada, la majoria absoluta no hauria de ser negativa per a l'interès col·lectiu. Però mal digerida pels que l'ostenten ens pot dur al reduccionisme polític.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Això sí, mentre es tiren pilotes fora per tal de no contestar quan al deute de la Generalitat a l'ajuntament, és subratlla de maner insistent -i sense que se'ls hi hagi preguntat- el deute de l'Estat amb la Generalitat.
Sensacional.