22 de març del 2012

Joan Sabaté provoca el primer debat parlamentari sobre les intencions del govern del PP en relació al nou PHN


El senador socialista i portaveu adjunt de l'Entesa considera preocupant el possible retorn a antigues polítiques de gestió de l'aigua i vol que el ministre Arias Cañete digui clarament si hi haurà transvasaments

El Senat debatrà dimarts vinent per primera vegada sobre el nou PHN anunciat pel ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete. Ho farà a partir de la interpel·lació que el senador socialista i portaveu adjunt de l'Entesa pel Progrés de Catalunya, Joan Sabaté, farà al govern per saber com serà aquest nou pla hidrològic i si hi haurà transvasaments. “Volem que ens expliquin si el nou pla preveu transferències d'aigua i també com pensen atendre les demandes de regadiu que hi ha, especialment a la conca de l'Ebre, amb el manteniment dels corresponents cabals ecològics que garanteixin la pervivència del nostre ecosistema i del Delta”.

La interpel·lació arriba després que el ministre hagi anunciat la necessitat d'un pacte nacional de l'aigua que donarà lloc a un nou PHN i hagi insistit en la necessitat d'aportar recursos a les zones deficitàries desqualificant amb contundència la dessalació d'aigua. D'aquest posicionament, ha recordat Sabaté, es desprén l'aposta pel transvasament de l'Ebre en la línia del que ja va impulsar durant el govern d'Anzar amb el suport de CiU i que va adabar derogant el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

Estem molt preocupats perquè es vulguin recuperar unes polítiques contràries a la directiva marc europea en matèria d'aigües i contraindicades per tots els experts a nivell internacional”, ha recalcat Sabaté, que ha afegit: “Per això volem que expliqui clarament, amb llums i taquígrafs, quina és la intenció del govern. És necessari que concreti les intencions per respondre-hi tant en l'àmbit institucional com en el social.” En aquest sentit, ha emfatitzat: “Precisament avui que és el dia Mundial de l'Aigua volem recordar la determiniació de la gent de les Terres de l'Ebre en la defensa d'una política de l'aigua marcada per la sostenibilitat.”

En funció de la resposta, en el següent ple, i com a conseqüència de la interpel·lació, es presentaria una moció perquè s'acordi que la política d'aigües es fonamenti en l'administració dels recursos en la pròpia conca i en la gestió de la demanda i que sigui respectuosa amb la directiva europea en matèries d'aigües excloent els transvasaments.