19 de febrer del 2013

El PSC posa en marxa la campanya ciutadana “Xeic! Pos com tenen Tortosa!” de millora de la via pública


Els socialistes prenen la iniciativa davant la deficient gestió del govern de CiU en la cura i manteniment de la ciutat i proposen diverses actuacions per fer-hi front 

Xeic! Pos com tenen Tortosa!, aquesta és la campanya de millora de la via pública que el grup municipal Socialista de Tortosa ha posat en marxa i que es pot seguir des d’avui mateix al web www.xeictortosa.webnode.es. La campanya arriba per intentar fer front a una deficient gestió en la  cura i el manteniment de la ciutat i després que els socialistes hagin insistit en la necessitat de tirar endavant un seguit d’actuacions per millorar aquesta situació que ha topat una vegada i una altra, segons ha explicat el regidor socialista, Enric Roig, amb la desídia d’un govern que “es nega a admetre un estat de deixadesa alarmant”.

Passos de vianants despintats, voreres amb rajoles trencades, semàfors en deficient estat de conservació, calçades plenes de sots, places i zones de vianants sense bancs, arbres que es talen i no es replanten... una llista interminable, segons els socialistes, que configuren “una imatge molt negativa de Tortosa, no només per a la ciutadania en general, sinó per als visitants, perjudicant el comerç i el turisme en un moment en què hauríem de ser més competitius”. 





Els socialistes han instat avui de nou al govern de Bel a prioritzar els recursos. “Es tracta d’una administració més preocupada en obres faraòniques, que estan encallades també per la seva mala gestió, i en les seves carreres polítiques, que en les prioritats a la ciutat, que avui són unes altres”.  Segons Roig, l’estat del manteniment actual de la ciutat és conseqüència d’un pressupost insuficient que fa que els serveis municipals estiguin desbordats. Tal com van fer en la darrera comissió de l’Espai Públic, els socialistes insten al govern a establir conjuntament un Consell de la Via Pública, un òrgan de participació ciutadana, i a iniciar una campanya de conscienciació. “Oferim la nostra col·laboració al govern, amb l’objectiu de proporcionar una imatge atractiva de la ciutat, millorar la qualitat de vida dels ciutadans i evitar accidents”, ha subratllat Roig.

També li reclamen incrementar el pressupost municipal i no fer més acomiadaments de treballadors destinats al manteniment de la via pública, “ans al contrari, reforçar la plantilla”. Així mateix, demanen renunciar a dur a terme altres iniciatives que impliquin despesa econòmica “mentre no estiguin garantides les de primera necessitat de cura de la via i espais públics” i posar en marxa experiències ciutadanes per implicar els veïns i veïnes amb accions, entre altres, com l’adopció ciutadana d’espais comuns i d’arbres per part dels escolars, i premiar l’ús cívic de les instal·lacions. 

“Xeic! Ajuda’ns a millorar Tortosa!” 

Per als socialistes la implicació dels tortosins i tortosines és fonamental per millorar la qualitat de vida a la ciutat. Xeic! Pos com tenen TortosaXeic! Ajudan’s a millorar Tortosa! és una campanya “per obrir els ulls al govern de CiU i que destini més recursos al manteniment i neteja dels carrers”. La ciutadania pot seguir i  també participar en la campanya pel web www.xeictortosa.webnode.es i a través dels perfils de twitter, @xeictortosa #xeictortosa, facebook, Xeic Tortosa, i Instagram, @xeictortosa #tortosa. 

La forma de participar és la següent. Quan es localitzi un desperfecte o un espai amb alguna incidència, es fa una foto amb el cartell Xeic!, que es pot descarregar en el web de la campanya. La imatge es pot enviar per correu (al web) o penjar-la al perfil de facebook. Es pot lliurar amb el nom o amb un pseudònim, tot indicant el lloc on pertany.

Tots aquells que facin arribar les seves fotos participaran en un concurs. El guanyador rebrà com a premi una nit d’hotel a Vitòria-Gasteiz, la capital verda d’Europa 2012.

 El PSC periòdicament trametrà a l’alcalde les foto-denúncies enviades perquè el departament corresponent les solucioni. “I d’aquesta manera”,  ha insistit Roig, “entre tots ajudem a millorar Tortosa”.