6 de juny del 2014

El doble raser del govern de Ferran Bel

Article d'Enric Roig, candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa
El passat dilluns 2 de juny de 2014, coincidint amb l’anunci de l’abdicació del rei Joan Carles I, un grup de manifestants van irrompre al saló de sessions de l’Ajuntament de Tortosa, mentre se celebrava el Ple ordinari del mes de juny, amb crits i xiulets contra la monarquia i els Borbons.
Davant d’aquesta situació el Sr. Ferran Bel va lamentar aquests fets qualificant-los d’intolerables i incomprensibles i va manifestar la seva intenció de fer una declaració institucional per suspendre la sessió plenària valorant aquest fets com inacceptables i contraris a un estat democràtic.
Està clar que aquests incidents no són del gust de ningú, però sobta el fet de que el Sr. Ferran Bel els qualifiqui d’intolerables i incomprensibles quan, el maig de 2006, va passar un episodi similar en tant en quan membres de la plataforma Salvem lo Velòdrom van irrompre al Ple de l’Ajuntament amb crits i xiulets demanant la dimissió de l’alcalde, Sr. Joan Sabaté, i del regidor d’esports i que va obligar a interrompre el la sessió plenària per espai d’una hora.
Curiosament, en aquell moment a l’oposició de CiU no li va semblar un acte incomprensible ni intolerable, fins al punt de poder aventurar-me a dir que comptaven amb el seu beneplàcit i, fins i tot, algú podria arribar a pensar que era una concentració organitzada per membres de CiU. Com es pot veure, entre el públic, observant aquests fets, es trobaven membres de l’actual govern de CiU com l’actual alcalde de l’EMD de Bítem per CiU, el Sr. Josep Cugat qui, el passat dilluns, també es trobava assegut entre el públic, però ara per donar suport al Sr. Ferran Bel. Això és per què ara és un càrrec electe i abans no?
Situacions com aquesta evidencien una vegada més que el govern de CiU a Tortosa no és igual per a tots ni s’aplica el mateix raser. Ho hem vist en aquest tema o en altres en què s’ha posat fins i tot la casa consistorial al servei de determinats actes sense el coneixement per part de l’oposició, amb la poca vergonya d’utilitzar la casa del poble en favor d’uns, excloent als que no consideren dels seus.
Per tot això crec que hi ha una altra manera de fer política igual per a tots i, si algú considera que una irrupció en un Ple municipal és un acte reprovable i mereixedor d’una declaració conjunta, ho ha de ser sigui quin sigui l’equip de govern i ha d’estar recolzat per tots els membres de la corporació, fent servir la mateixa vara de fer raser, o és que com ara governen tot s’hi val?
El que s’ha de fer és treballar per i amb la ciutadania, i treballar bé ja que, si les coses s’haguessin fet d’una altra manera, possiblement avui no tindríem un velòdrom inservible per la inoperància de CiU a Tortosa i sí que disposaríem d’unes piscines municipals que ara no tenim per la seva mala gestió.
Un alcalde ha de ser l’Alcalde de tots els tortosins i de totes les tortosines i no només d’uns quants, i ha de governar amb l’equanimitat que comporta el seu càrrec, sense fer distincions ni decantar-se únicament per alguns.