27 de juny del 2014

"Visc en Positiu, i Tu? Sexualitats Lliures a totes les comarques!

Els i les socialistes ens adherim al Manifest de la Comissió 28 de Juny de les Terres de l'Ebre i donem suport als actes que avui clouen amb la manifestació a les 19.30 hores des de la plaça Agustí Querol de Tortosa
MANIFEST COMISSIÓ 28 DE JUNY TERRES DE L'EBRE
 
VISC EN POSITIU, I TU? SEXUALITATS LLIURES A TOTES LES COMARQUES!
El 28 de juny es commemoren arreu els fets que van passar el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població va sortir al carrer arran d'una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn. Els enfrontaments entre la policia i els manifestants, que estaven farts d'abusos i discriminacions, van acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers de persones es manifestaren solidàriament, i van contribuir, així, al naixement dels Fronts d'Alliberament Gai. El 28 de juny d'ara fa 45 anys marca l'inici de l'activisme per defensar la plena igualtat jurídica i social i el respecte per la diversitat d'opcions sexuals i d'identitats de gènere, un activisme que avui, 27 de juny de 2014, ens ha portat a les terres de l'Ebre a exigir els nostres drets i les nostres llibertats.
Cada any, la Comissió Unitària 28 de Juny, que engloba molts col.lectius que treballen al voltant de la lluita per l'alliberament sexual, organitza la manifestació del 28 de juny a Barcelona, però també una manifestació descentralitzada a algun altre indret de Catalunya. Enguany, els actes s'han celebrat a les Terres de l'Ebre, a Tortosa. Avui és un gran dia per a les Terres de l'Ebre, i per a la visibilització de la diversitat i del respecte al nostre territori. S'ha avançat molt, és cert, i des d'aquí volem fer un viu homenatge a les persones a qui es va destrossar la vida per la seua opció sexual en temps en què mostrar-se diferent provocava no solament rebuig sinó acabar en camps de concentració. Sabem d'on venim: és per això que no podem abaixar la guàrdia davant les derives retrògades i les agressions homòfobes i transfòbiques. Hem de seguir fent visibles totes les realitats per viure en plena llibertat.
Des de les terres de l'Ebre volem donar suport a la llei contra l'homofòbia que està en tràmit al Parlament de Catalunya, i que ha de ser la llei més avançada d'Europa en aquesta matèria. Aquesta llei ha de ser un esglaó més en la nostra lluita que servisca per assegurar tot el que hem aconseguit fins ara i la volem el més prompte possible.
L'alliberament sexual o és a tot arreu o no és. Ja n'hi ha prou. Estem farts d'haver d'anar a la gran ciutat per poder mostrar-nos tal com som. No volem esperar als 18 anys per marxar del poble i poder viure la nostra sexualitat des de l'anonimat. De la mateixa manera, no volem un barri d'una ciutat idealitzat com un espai de llibertat. No volem quatre racons de les grans ciutats pensats per consumir i fer negoci aprofitant la discriminació. Les nostres sexualitats són nostres, de ningú més! Volem ser tal com som a tot arreu, independentment de qui ens conegue o qui ens jutge. Estem farts d'estar estigmatitzats en les dinàmiques de poble o de ser assenyalades constantment amb el dit. Cal recordar que és en aquests ambients on la violència simbòlica i fins i tot física vers les pràctiques sexuals que fugen de la norma es fa més evident. També volem viure la nostra sexualitat sense estigmes als instituts.
Enguany, la lluita de la Comissió Unitària 28 de juny està destinada a trencar l'estigma de les persones que viuen amb VIH i a reclamar una sanitat sense discriminacions. Exigim la inversió pública necessària en la lluita contra el VIH, en prevenció, en sanitat, en la lluita contra l'estigma, en recerca científica. És obligació de les administracions públiques. Prou retallades! No ho consentirem. Reclamem un compromís absolut de les administracions amb les campanyes de foment del sexe segur, de sensibilització i de prevenció del VIH. La lluita contra el VIH afecta totes les persones, tots els àmbits de la societat.
La sanitat pública no es pot utilitzar com a mecanisme de control. Exigim una sanitat sense discriminacions. No volem diagnòstics de disfòria de gènere per iniciar el procés de reassignació sexual en persones transsexuals, estem en contra d'una llei de l'avortament feixista, hem d'eliminar les intervencions quirúrgiques en nadons intersexuals, combatem l'exclusió d'algunes dones de la reproducció assistida i denunciem la delegació en les entitats de la lluita contra el VIH i alhora el seu ofec econòmic. Ens manifestem avui aquí també per una sanitat pública sense discriminacions. A més, amb l'argument de la “reducció de pressupost” i la crisi econòmica com a excusa, estem assistint a la mercantilització del dret fonamental a la sanitat. Privatitzacions, hospitals concertats, mútues, llistes d'espera, exclusions, copagaments, etc. Ja n'hi ha prou! Exigim el dret a la salut, exigim una sanitat pública i universal sense discriminacions.
Avui som aquí per recordar que no només és 28 de juny a les grans ciutats: és 28 de juny a tot arreu i cada dia. Gais, lesbianes, bisexuals i trans volem sortir, fer-nos visibles i reivindicar la nostra llibertat a tot el territori. Volem alliberar-nos sexualment a tot arreu. Cridarem des de cada comarca, des de cada poble, i des de cada racó del territori que volem sexualitats lliures a totes les comarques. Volem viure en positiu!
Contra l'homofòbia i la transfòbia ARA, SEMPRE i ARREU.
Juny de 2014