10 de juliol del 2014

Sabaté aconsegueix que es mantinguin les llicències esportives autonòmiques

Els socialistes voten en contra de la llei de racionalització del sector públic perquè representa un deteriorament dels serveis públics i de l’estat del benestar
El senador Joan Sabaté va defensar ahir en el Senat la posició dels socialistes catalans en el debat del projecte de llei de “Racionalización del sector público y otras medidas de reforma administrativas” contra la qual van presentar un veto a la totalitat perquè representa un nou pas enrere en el sector públic.”. Sabaté va retreure que es tracta d’una llei que respon a una ideologia de liberalisme radical que comporta “un deteriorament dels serveis públics i de l’estat del benestar”.
La nova llei, tal com va exposar Sabaté, va en contra del repartiment constitucional de competències. “A més, es suprimeixen instruments de participació que s’acaben subsumint en un sol organisme, eliminant el perfil propi i laminant la seva efectivitat, a banda que també atempta contra organismes importants per garantir la igualtat d’oportunitats”, va denunciar el senador socialista. És el cas d’instruments com el Consejo de la Juventud de España, la Dirección General para la Igualdad de Oportunidades, el Instituto de la Mujer y el Consejo para la Promoción de la Igualdad de Trato y No Discriminación De Las Personas por Origen Racial o Étnico.
Tot i el veto a la totalitat de la llei, en la presentació posterior d’esmenes, Sabaté va aconseguir modificar l’article 23 que proposava l’eliminació de les llicències federatives autonòmiques. D’acord amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), per intentar solucionar aquesta problemàtica i minimitzar-ne l’impacte, els socialistes van aconseguir transaccionar-ho amb el PP, mantenint les llicències autonòmiques si bé s’haurà de comunicar a les corresponents federacions estatals. El nou redactat, deixa clar, però que “per a la participació en qualsevol competició esportiva oficial, serà precís estar en possessió d’una llicència esportiva autonòmica que tindrà els seus efectes tant en l’àmbit estatal com autonòmic des del moment que s’inscrigui en el registre de la federació esportiva autonòmica”.