2 de juliol del 2009

Impuls a la indústria a Tortosa


El PSC de Tortosa vol que es desenvolupi el Portal Sud per garantir l'entrada alternativa a la ciutat i afavorir la implantació d'indústria

Els socialistes presenten una altra moció per al ple de dilluns de suport a la instal·lació de la foneria del Grupo Gallardo al polígon Catalunya Sud

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha presentat avui dues noves mocions per al ple de dilluns vinent que s'afegeixen a la ja anunciada pel reconeixement de la jota. Les dues noves propostes, que es debatran en la sessió plenària ordinària de juliol, incideixen en el suport i desenvolupament de dues actuacions encaminades a la promoció industrial a la ciutat, dues actuacions necessàries sempre, però que encara prenen més rellevància en l'actual context de crisi i, sobretot, claus perquè Tortosa encari amb garanties el futur.

Així, una de les mocions presentades insta l'Ajuntament a iniciar els tràmits per a l'aprovació del pla parcial Portal de Ciutat Sud. Els socialistes han recordat que durant l'anterior mandat es va fer una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de 1986 per redefinir l'illa situada entra la plaça de la Família i l'anomenada rotonda d'Anguera, emmarcada entre la C-12 i el canal del marge esquerre de l'Ebre, que tenia com a objectiu facilitar la gestió urbanística d'aquesta zona. Com a conseqüència van quedar dissenyats els anomenats plans parcials Portal Ciutat Nord, Portal Ciutat Centre i Portal Ciutat Sud. Els dos primer plans es van aprovar el 7 de març de 2005 i va quedar pendent el del Sud, per la voluntat de l'anterior govern de continuar el diàleg amb alguns dels propietaris afectats que s'oposaven al seu desenvolupament, tot i que la majoria havia manifestat la seva voluntat que es tirés endavant. Ara, i després que hagin passat quatre anys de l'aprovació dels dos primers plans, que ja estan desenvolupant-se, el PSC creu que el govern ha d'iniciar els tràmits per tirar endavant aquest tercer buscant l'acord amb els propietaris del mateix. “Entenem que aquest planejament té coherència en el seu conjunt perquè articula de tot un seguit de vials, tot constituint una entrada i sortida alternativa a la ciutat”, ha explicat el portaveu del grup, Joan Sabaté, que, a més, ha assenyalat que Tortosa no pot renunciar a una zona de sòl per a indústria aparador important, sobretot, en una situació de crisi com l'actual. “Cal que es tiri endavant perquè sinó qui en sortirà perdent serà el conjunt de la ciutat. És un tema acordat fa molts anys i ara que està en marxa no es pot deixar a mitges”.

Suport a l'arribada d'indústria

En la mateixa línia, i per garantir el suport de l'Ajuntament a l'arribada d'indústria, els socialistes han presentat també una moció per al ple de dilluns de suport a la instal·lació de la foneria del Grupo Alfonso Gallardo al polígon Catalunya Sud. El PSC tortosí creu convenient que l'Ajuntament es posicioni clarament en aquest tema després que darrerament s'hagin aixecat veus contràries a l'arribada d'aquesta instal·lació i, per altra banda, els sectors socieconòmics del territori hagin reclamat que es dugui a terme aquesta inversió. “Aquesta actuació, que és necessària en qualsevol moment, esdevé molt més important encara en l'actual context de crisi econòmica, on cal fer tots els esforços possibles per garantir inversions i la consegüent creació de llocs de treball i, sobretot, per estar ben posicionats quan remeti la crisi”.