6 d’octubre del 2009

De "circ mediàtic" a felicitacions

Sorpresos ens hem quedat de veure com l'alcalde, senyor Bel i Accensi, ha canviat d'opinió amb només quinze dies de marge. Si el 14 de setembre de 2009 titllava, en unes declaracions recollides per l'agència ACN, de "circ mediàtic" el referèndum d'Arenys, arribant a assenyalar que "intentaria que la capital del Baix Ebre no participés en un referèndum com el d'Arenys", ahir, en el ple ordinari, no només va votar a favor de felicitar aquesta iniciativa sinó que es va comprometre a "encoratjar a actuar amb llibertat i en complicitat amb la societat civil a aquells ajuntaments dels Països Catalans que es plantegin donar suport a la realització de consultes similars en els seus municipis", com podria ser el cas de Tortosa.
Des del PSC ens vam oposar a aquesta iniciativa, tot exposant i recordant que la nostra formació no és independentista sinó que per nosaltres el futur de Catalunya passa per un Estat federal. Com va dir el president Montilla, l'horitzó nacional de Catalunya avui té una primera exigència, sortir de la crisi econòmica.
Nosaltres no participen en aquesta competició entre CiU i ERC per veure qui és més independentista perquè els amenaça la nova formació Agrupament de menjar-los part del pastís. Com va dir el nostre portaveu adjunt, Eduard Ena, els socialistes, i la majoria dels tortosins, no som independentistes. Per a nosaltres ara la prioritat són les accions adreçades a sortir de la crisi i a garantir el benestar de les persones, no polèmiques estèrils com la d'ahir en què fins i tot els proposants (per un moment vam pensar que la moció la presentava CiU) van fer veure que no hi deia el que realment sí que diu per por a l'altra bossa de votants.