15 d’octubre del 2009

Una escola annexa al Campus


El PSC de Tortosa renova l'aposta perquè l'escola de Remolins sigui un centre adjacent al campus de la URV

Satisfacció per la proposta de remodelació del barri de Sant Jaume, a Remolins, que s'adiu amb la filosofia del POUM i recupera la voluntat de l'anterior govern de traslladar el col·legi

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha mostrat avui la seva satisfacció amb la proposta presentada ahir per l'equip d'arquitectes Jornet-LLop-Pastor guanyadors del concurs per al desenvolupament dels Plans de Millora Urbana del Barri de Sant Jaume, a Remolins. Els socialistes consideren que es tracta d'una proposta que recuperarà aquesta zona de la ciutat, no només perquè eliminarà l'actual degradació que pateix, sinó perquè s'ha concebut com un lloc per viure-hi. D'aquesta manera, els socialistes consideren que la proposta s'adiu al cent per cent amb la filosofia del Pla d'Ordenació Urbana Municipal i, a la vegada, complementa l'actuació del Pla Integral del Casc Antic de Tortosa (PinCAT) amb una zona que no hi formava part. De fet, Sebastià Jornet, un dels arquitectes que ara dirigirà la recuperació del barri de Sant Jaume, és el redactor del POUM que va rellevar l'anterior Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) redactat per Ribas Piera l'any 1986. El POUM es va treballar amb l'èmfasi situat en un creixement equilibrat i harmònic de la ciutat i, sobretot, amb l'objectiu que la ciutat havia de ser de les persones.

Els socialistes també han valorat molt positivament que es faci una proposta que coincideix amb la seva de traslladar el col·legi de Remolins a la zona d'equipaments de l'Horta de Pimpí on ha d'anar la segona fase del campus universitari de la URV. Per aquest motiu, recuperen, i així ho traslladaran al ple, la proposta perquè el col·legi es construeixi en un edifici annex al campus. “Els estudis de magisteri tenen gairebé sempre una escola de primària annexa, per tal que, entre d’altres, els alumnes puguin fer les seves pràctiques. Doncs bé, la nostra proposta és que l’actual escola de Remolins es converteixi en l’escola annexa del Campus Universitari, la qual cosa suposaria, entre d’altres millores, que se la pugui dotar d’unes noves instal·lacions a prop del nou edifici de la Universitat i sigui coneguda pel seu entorn, com la nova escola del barri de Remolins”, ha destacat en nom del grup la regidora Consol Cordero, que ha volgut subatllar que es tracta d'una escola avançada “en els plantejaments metodològics, que participa en projectes d’innovació, que es compromet en la conservació del seu entorn i que moltes vegades passa desapercebuda o no se li reconeix el mèrit de la tasca docent que porta a terme.”