11 de juny del 2010

Sabaté mostra la seva declaració de renda i el certificat de retribucions i li demana a Bel que faci el mateix


Els socialistes lamenten que l'alcalde no s'hagi rebaixat el seu sou d'acord amb el 15% que recomanen les entitats municipalistes

El portaveu del Grup Municipal del PSC, Joan Sabaté, ha instat avui l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, a que, com ell, actuï amb transparència i faci pública la seva declaració de la renda que permetrà conèixer a l'opinió pública no només les retribucions que percep com alcalde, per una dedicació del 75%, sinó també quina és la seva activitat professional o empresarial durant el 25% de la jornada laboral que no dedica a l'Ajuntament. “Compareixo aquí per donar explicacions, amb documentació i certificats per mostrar les meves retribucions, que són, d'altra banda, públiques, però ara també emplaço el senyor Bel a fer el mateix, li demano que no només informi a la ciutadania de les retribucions que percep com alcalde, per una dedicació del 75%, sinó que expliqui a què dedica l'altre 25% del seu temps laboral, quines són les seves activitats empresarials, quins tipus de negocis té”. El portaveu socialista, a més, ha recordat que Bel, sent regidor, va assistir a reunions a l'Ajuntament com a assessor de determinats promotors urbanístics i, per tant, ara és necessari que la ciutadania conegui si continua amb aquesta activitat com alcalde de Tortosa, un fet que considera que pot no ser il·legal però planteja dubtes ètics. “Actuant amb transparència quedarà clar que no hi ha cap tipus d'irregularitat”.

El PSC de Tortosa ha respost avui amb aquesta contundència després de la sortida de to de l'alcalde Bel de dilluns passat exigint explicacions a Sabaté pel sou que cobra com a senador. Aquesta va ser la seva resposta a la voluntat de consens dels socialistes que van decidir retirar la seva proposta de reducció dels sous de la corporarció en un 15% per aprovar per unanimitat la proposta convergent de retallada en només un 10%. El PSC va creure convenient que en la situació actual els polítics són els primers que han de donar exemple reduint-se el sou, però també en no caure en picabaralles estèrils que no beneficien la ciutadania, “que demana que treballem per gestionar bé els seus interessos i garantir la seva qualitat de vida”. Per això van retirar la proposta, amb volunat d'estendre la mà al govern i treballar plegats. Però Bel està clar que no vol consens sinó enfrontament i “en lloc del debat polític, al que va és a fer mal”. Així, davant les falsedats i difamacions que va tornar a vessar, avui Sabaté ha volgut mostrar per enèssima vegada el certificat de retencions i ingressos que mostren que percep una retribució anual de 60.000 euros, dels quals se li retenen 15.811,18 euros, igual que tots els senadors i diputats d'Espanya, inclosos els de CiU, i també ha mostrat la seva declaració de renda. Ha recordat, a més, que aquest sou és pel 100% de la seva dedicació i que és el que d'acord al que estableix la llei fixen les meses de les Corts Generals. Molt diferent al cas de Bel, que cobra 63.000 euros per una dedicació parcial i és un sou que es va posar ell mateix en arribar a l'alcaldia. “Mai un alcalde en període democràtic havia cobrat tant. Quan es va posar el sou no va escoltar les recomanacions de les entitats municipalistes, i ara, quan ha estat l'hora de retallar-se'l, tampoc no ho ha fet”. Aquesta quantitat que percep és el 75% d'un sou de 84.000 euros, similar al d'un ministre del govern d'Espanya, una quantitat que les entitats municipalistes recomanen que es redueixi en un 15%.