1 d’abril del 2011

Bítem, som EMD

Des que formo part de la junta gestora de la nova EMD de Bítem i ara candidata a la presidència, són moltes les persones que em pregunten coses sobre el funcionament de les EMD's i especialment les diferències que notarem els bitemencs i bitemenques a partir de la constitució de la nostra.

En primer lloc, el dia de les eleccions municipals, haurem de posar dues paperetes a les urnes, en una votarem a la llista de Tortosa, com hem fet fins ara, i en l'altra, i aquesta és la novetat, votarem a la persona que presidirà l'EMD, per entendre'ns equivaldrà a votar a l'Alcalde del poble. Aquesta papereta només té un nom i els regidors que ens hauran de governar es triaran en funció dels resultats obtinguts a Bítem però de les llistes de Tortosa.

Tindrem pressupost propi d'acord amb el conveni que va signar la comissió negociadora de l'EMD (on estaven representats els Grups Municipals, el govern municipal i algunes entitats del poble) i que va tenir en consideració el número d'habitants i empreses del nostre poble, assegurant un mínim d'aproximadament 70.000 euros l'any d'ingressos, si els tributs que paguem no arribessin a aquesta quantitat. Hem de recordar que els sous dels empleats municipals, administratius, peons, secretari i personal de la llar d'infants aniran a càrrec d'aquest pressupost. També serà nostra la despesa de manteniment dels serveis municipals, aigua, llum, manteniment de camins, manteniment del cementiri, manteniment i neteja dels edificis municipals, dispensari, escola, escola bressol, casals, seu de l'EMD, instal·lacions lúdiques i esportives, entre altres.

Davant d'això, crec que hem d'estalviar al màxim en la despesa corrent, la qual cosa ens permetrà disposar de més diners per invertir al poble. Nosaltres decidirem en què invertim la resta del pressupost, arranjar carrers i camins, ampliar la seu de l'EMD, dotar al poble de més serveis, com per exemple un aula d'informàtica, una biblioteca i ludoteca per als joves i xiquets, etc. Serà molt positiu el fet que tindrem accès directe a obtenir subvencions, tant de la Generalitat com del Govern Espanyol o de la Comissió Europea. Això vol dir que si el govern que surti de les eleccions és capaç de presentar bons projectes a les administracions superiors, tots en podem sortir beneficiats.

En resum, moltes coses bones si les sabem treballar i també més responsabilitat per part dels nostres governants. Aquest dies hem constituït un grup de treball per a preparar les nostres propostes de cara a la confecció del programa electoral i us en vull avançar només una, ens comprometem a tenir informada a la gent de Bítem que tenen negocis o volen tenir-los sobre la possibilitat d'optar a fons de la Unió Europea, escoltar les seves propostes i activar polítiques per fomentar el comerç local. Per cert, just quan escric aquestes paraules fa un mes que es va fer l'acte de constitució de l'EMD de Bítem i encara no ens han convocat per fer el Ple de Pressupostos ni per a cap altra cosa. Jo tinc entès que sense pressupost no es poden començar a fer coses, així que no entenc en absolut aquesta tardança.


Només us puc dir que em comprometo a treballar de valent pel meu pel nostre poble des de l'oposició on estem ara i des del govern, a partir del 22 de maig, si feu confiança al projecte socialista que encapçalo.
Teresa Castellà Carles Candidata a la presidència de l'EMD de Bítem i portaveu del PSC a la Junta Gestora