13 d’abril del 2011

La recuperació del patrimoni arquitectònic i l'organització d'una Fira de la Gent Gran, prioritats del segon eix de propostes a Jesús


Antoni Sabaté aposta també per crear el Centre d'Estudis Jesusencs

El candidat a la presidència de l'EMD de Jesús, Antoni Sabaté, ha presentat aquest matí el segon bloc de propostes que incideixen en la promoció exterior de Jesús, amb la posada en valor dels actius culturals i patrimonials del poble, i en l'atenció a les persones i a les famílies. Així, entre les principals propostes hi ha la recuperació del patrimoni arquitectònic del poble amb especial atenció a la recuperació i restauració dels Molins d'en Comte, dels segles XII i XIII, “tan lligats a la història de Jesús”, i en la recuperació de la Torre d'en Corder.


En l'àmbit de la promoció, a més de donar suport a la Fira de l'Oli i a la Fira Literària, Antoni Sabaté ha proposat la creació de la Fira de la Gent Gran, que tindria caràcter bianual i una doble orientació tècnico-professional. “Volem que esdevingui un fòrum, un punt de trobada on dur a terme debats, conferències des del punt de vista científic i tècnic, que estigui relacionat amb la gent gran, i que sigui un punt de trobada de totes aquelles activitats industrials i comercials relacionades amb el món de la gent gran, des de l'arquitectura adaptada amb vista al futur fins a llits adaptats, etcs”, ha detallat, mentre hi afegia que seria un punt de trobada, “una mena d'aplec de les llars de la gent gran de les Terres de l'Ebre, que es podria fer extensible al conjunt de Catalunya”.


Una altra de les propostes del PSC per a Jesús va encaminada a la potenciació de la cultura, amb la posada en marxa del Centre d'Estudis Jesusencs, que s'agruparia al voltant de l'IRMON, l'Institut Ramon Muntaner, que té seu a Móra la Nova, i que aplega a tots els centres d'estudis dels espais territorials de parla catalana.”En el proper mandat proposarem que Jesús sigui la seu del Recercat, que consisteix en una jornada de cultura, de recerca local, una fira dels centres d'estudis”. Més enllà d'aquesta proposta, el PSC considera clau donar tot el suport a l'important teixit associatiu que té Jesús. “El nostre poble mostra la seva vitalitat a través de les seves organitzacions i de les seves activitats”, ha apuntat, tot fent especial èmfasi en el suport al fet musical i concretament a l'Escola de Música i la banda.


Finalment, en l'àmbit de l'atenció a les persones,el PSC pretèn enfortir l'atenció social, amb un major temps de permanència dels professionals a l'EMD de Jesús. “Proposem donar suport a la conciliació de la vida familiar i laboral, amb la creació d'un espai obert i de respir, d'acompanyament a les famílies”. La potenciació del Punt Jove, amb una trobada anual d'internautes, seria també una de les prioritats en l'àmbit de la joventut.