29 d’abril del 2011

El PSC prioritza a Vinallop la seguretat, recuperar el dispensari i tenir el Centre de Tecnificació Ciclista




Sabaté felicita Grau per la seva aposta per la innovació i recerca i critica que CiU no entri en aquest debat i es decanti per fer propostes electoralistes que cauen en l'oblit, com la cobertura del velòdrom



El candidat a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, i el candidat de Vinallop, Santi Forné, acompanyats d'altres membres de la candidatura, han presentat aquest matí els deu punts del programa electoral a Vinallop amb vista a les eleccions municipals del 22 de maig vinent. La seguretat ciutadana és un dels principals aspectes a destacar d'aquest programa, tema central en l'estat del benestar, tal com ha detallat Joan Sabaté. “És necessari millorar la coordinació policial per garantir una millor vigilància del poble i de les zones rurals a Vinallop, que des de l'alcaldia es faci, ja que fins ara no s'ha fet, i que la policia local desenvolupi el paper complementari a la dels mossos”, ha explicat Sabaté, tot mostrant l'aposta dels socialistes per desenvolupar de forma efectiva la policia de barri, “una promesa que Bel mai no ha complert, creant només nou places de policia per les vint que va prometre, que fa que avui la policia de barri sigui inexistent”. Per això, el compromís és que la Policia Local desenvolupi la seva funció específica com a policia de proximitat per donar seguretat a les famílies, les persones i les empreses.

Una altra de les propostes inexcusables per als socialistes és que Vinalllop tingui un Centre de Tecnificació Ciclista, adscrit al Centre de Tecnificació de les Terres de l'ebre. En relació a la posada en marxa del complex ciclista, Forné, ha advertit que s'han fet unes pistes, però no un centre de tecnificació. ”Es tracta d'unes instal·lacions manifestament insuficients respecte al que vam acordar amb la Generalitat fa quatre anys. Intentarem reconduir la situació per tenir el centre de tecnificació, que vagi més enllà, que faci de Vinallop un municipi, amb uns equipament per a Vinallop però per a tot el municipi i més enllà per a totes les comarques”, ha emfasitzat, tot remarcant que “treballarem perquè els pobles que no són centre urbà també siguin municipi i desenvolupin el municipi”

Altres propostes incloses en aquest decàleg són la finalització de l'enllumenat de la carretera fins la rotonda; el desenvolupament del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal modificant-lo atenent a les necessitats veïnals; recuperar l'embarcador; fer de l'antiga via del tren Via Verda; millorar les comunicacions; recuperar el dispensari; evitar que la carretera creui el poble, i aproximar els serveis de l'Ajuntament a Vinallop. Forné ha lamentat que les propostes siguin les mateixes que fa quatre anys, ja que “lamentablement no s'ha avançat”.

Innovació i recerca

D'altra banda, el candidat a l'alcaldia, Joan Sabaté ha volgut felicitar avui públicament al rector de la universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, pel seu discurs ahir en la inauguració de la Fira Expoebre. “En inaugurar un esdeveniment econòmic tan important com és la fira va fer referència al gran repte del moment que és vincular les empreses a la recerca i la innovació. I aquí la univeritat hi té un paper important, una aliança estratègica”, ha destacat Sabaté, que ha recordat que aquesta és una de les propostes centrals del programa del PSC, impulsar la recerca i la innovació vinculant-ho a les empreses i molt especialment al polígon Catalunya Sud. “És un aspecte que altres formacions polítiques no aborden i ni tan sols entren a debat”, ha lamentat Sabaté, tot criticant que “estan fent propostes de cara a la galeria, per a provocar un debat fugaç ara i que s'obliden després, com s'ha pogut comprovar amb la gran promesa de cobrir el velòdrom, mentre obliden parlar dels grans temes de futur importants per a la nostra ciutat i les persones que hi viuen”.




ELS 10 PUNTS DEL PROGRAMA ELECTORAL DE VINALLOP


1.Per la Sostenibilitat
VOLEM que la il·luminació de la C-12 millori encara més.
PODEM negociar amb la Generalitat la millora de l'enllumenat.
Acabarem l'enllumenat de la carretera fins la rotonda.

2. Per l’Urbanisme
VOLEM que la gent se senti a gust amb el poble.
PODEM fer que Vinallop creixi.
Desenvoluparem el Pla d'Ordenació d'Urbanisme Municipal i el modificarem atenent les necessitats veïnals.

3. Per la Seguretat
VOLEM millorar la coordinació policial per garantir una millor vigilància del poble i de les zones rurals.
PODEM fer que Vinallop sigui un poble més segur.
Farem que la vigilància policial sigui un fet.

4. Pel Riu
VOLEM que Vinallop tingui vida al costat del riu.
PODEM fer que l'Ebre no sigui un element de decoració.
Recuperarem l'embarcador per a Vinallop.

5. Pel Medi Ambient
VOLEM que Vinallop i Tortosa estiguin unides per un pulmó verd.
PODEM fer que les antigues barreres siguin nexes d'unió, cuidant el nostre entorn i el medi ambient.
Gaudirem de l'antiga via del tren com a Via Verda.

6. Per les Comunicacions
VOLEM que la carretera de la zona baixa i el barranc de Roé estiguin arranjats.
PODEM fer que els carrers de Vinallop siguin un exemple.
Treballarem perquè els nostres carrers siguin segurs i transitables.

7. Per la Salut
VOLEM recuperar el dispensari mèdic.
PODEM fer que la salut estigui a l'abast de tots.
La nostra gent es visitarà al poble.

8. Per ser Cruïlla de Comunicacions
VOLEM que amb el desdoblament de la C-12 hi hagi una circumval·lació que tregui els cotxes de dins del poble.
PODEM fer que Vinallop sigui un poble sense cruïlles dins del poble.
Evitarem que la carretera creui el poble.

9. Per l’Atenció Ciutadana

VOLEM que Vinallop tingui servei d'atenció ciutadana diària.
PODEM donar al nostre poble el mateix servei que a Tortosa.
Possibilitarem que els serveis de l'Ajuntament arribin al nostre poble.

10. Pel Centre de Tecnificació Ciclista

VOLEM ser un referent a nivell nacional.
PODEM impulsar l'esport base per poder posar en valor el nostre potencial.
Farem que el Centre de Tecnificació Ciclista estigui adscrit al Centre de Tecnificació de les Terres de l'Ebre.