31 de gener del 2012

El PSC insta a la Generalitat a pagar el que deu i a mantenir les subvencions a les escoles bressol i a les de música


Es presentarà una moció al ple ordinari de Tortosa i al de les EMD de Bítem i Jesús

El PSC ha presentat una moció, als plens de l'Ajuntament i de les EMD de Bítem i Jesús, instant a la Generalitat a que pagui el que deu a les escoles bressol i a les escoles de música i a mantenir les subvencions. La regidora Socialista a l'Ajuntament Núria Chertó ha recordat que al municipi hi ha dues llars d'infants de titularitat municipal, la llar d'Infants Els Barrufets de l'EMD de Bítem i la llar d'infants L'Espurna, a l'EMD de jesús, i dues escoles de música de titularitat municipal, l'Escola Municipal de Música de Tortosa Joan Lamote de Grignon i l'Escola de Música Manel Martines i Solà de l'EMD de Jesús. “Aquestes escoles municipals han fet i fan una gran tasca envers l'educació dels xiquetes i xiquetes del nostre municipi”, ha recalcat.

La moció insta a donar suport a la negociació per estudiar els mòduls de finançament dels centres de titularitat municipal; a reclamar una via immediata, amb un calendari concret, per liquidar el deute que prové del 2010; a mantenir les actuals escoles bressol i de música finançades per les administracions públiques i les famílies; a reclamar la convocatòria de beques de la Generalitat per tal de garantir la igualtat d'oportunitats i l'equitat en l'accés al servei; a mantenir el compromís amb l'educació de 0 a 3 anys; a contribuir a disposar d'escoles municipals econòmicament més sostenibles, i a demanar a la Generalitat el compliment de les lleis i acords establerts en el finançament d'escoles bressol i d'escoles de música.

De la seva banda, la portaveu del grup Socialista a l'EMD de Bítem, Teresa Castellà, ha recordat que les llars d'infants municipals, especialment en els pobles petits, tenen un impacte directe en la comunitat per a les polítiques de conciliació i per a l'èxit dels resultats educatius dels infants. “Particularment la llar d'infants a Bítem funciona des de fa 25 anys perquè hi havia uns pares molt combatius que van aconseguir que es posés en funcionament. Al poble n'estem orgullosos perquè va permetre que les dones poguessin accedir al mercat laboral, ha exposat, tot afegint: “Però ara la Generalitat trenca el finançament de les llars públiques i no ho fa amb les privades, però als pobles petits no tenim possiblitat que n'hi hagi de privades perquè no generarien negoci. Necessitem l'escola bressol pública i per això demanem que es mantingui el finançament com fins ara, amb els mateixos percentatges per part de l'administració i les famílies.”