24 de gener del 2012

“És trist que Bel desqualifiqui sistemàticament l'oposició perquè no té arguments per defensar la seva gestió”

El portaveu del Grup Muncipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa, Antoni Sabaté, ha contestat avui amb contundència les desqualificacions sistemàtiques llançades per l'alcalde, Ferran Bel, contra l'oposició quan es queda sense arguments per defensar-se d'una mala gestió en determinades actuacions al municipi. “Volem denunciar la forma com l'alcalde Bel tracta a l'oposició, ni som uns voltors ni posem pals a les rodes”, ha contestat Sabaté, que considera que aquesta és lamentablement la seva estratègia quan no té arguments per defensar situacions tans incomprensibles com l'estat d'abandonament de l'estadi municipal i el deute acumulat amb el consorci de residus.

Exercim una oposició responsable que conjumina el control democràtic de l'acció de govern en allò que no es fa bé amb la presentació de propostes positives per a la ciutat”, ha manifestat, tot afegint: “Si els tortosins i les tortosines paguen el rebut de la brossa i l'Ajuntament no ho fa al consorci que ha de pagar a l'empresa que la recull i deu prop d'1 milió i mig d'euros en concepte de recollida de brossa, ho hem de dir. I si a les portes de la campanya electoral Bel compareix a l'estadi, instal·la un cartell d'inici de les obres, es derriba un tros de mur, es posen unes xapes i després passen els mesos i no comencen les obres, ho hem de dir”, ha argumentat. Aquesta fiscalització és un deure de l'oposició amb la ciutat, com també ho és fer propostes en positiu com les moltes que el PSC ha fet fins ara, entre les quals hi ha les esmenes als pressupostos de la Generalitat per al tercer institut, el museu i la reactivació econòmica del municipi i la moció per fer front al cànon de l'aigua que avui mateix s'ha presentat.

El portaveu socialista s'ha referit de nou al “frau democràtic” a l'entorn del projecte del complex d'aigües que fa que avui l'estadi presenti una imatge molt lamentable. A més, des del PSC també es vol rebatre i acabar amb les falsedats que Bel aboca sobre l'acció del govern socialista en matèria esportiva. Així, se li ha recordat que el complex de les piscines avui no és una realitat perquè CiU sí que va posar pals a les rodes en el seu moment perquè el projecte del govern de Joan Sabaté no prosperés. Per contra, l'actual govern sempre ha rebut el suport del PSC per tirar endavant el seu projecte, malgrat els molts dubtes que generava. A més, va ser amb el govern socialista que, entre altres, es va construir el Pavelló esportiu i firal de Remolins; es va dotar de gespa els camps de futbol de l'estadi i de Bítem; es van fer diferents millores esportives als pobles; es va signar el conveni per a la construcció del Centre de Tecnificació Ciclista de Vinallop, i també el conveni per a la remodelació del segon camp de futbol i la construcció de la pista d'atletisme de l'estadi. A tot això, Bel obvia que el nou pavelló del Temple ha estat finançat al 100% pel segon Fons Zapatero. Així mateix, també se li ha recordat que des del 2008 Tortosa no té piscina municipal exterior, una decisió que es va prendre per estalviar-se uns diners amb el greuge que això ha comportat per als usuaris de la mateixa. “Avui la imatge que ofereix l'estadi municipal és deplorable, una situació que podria ser una altra si CiU hagués donat suport al govern de Sabaté com nosaltres hem fet ara. Si el seu projecte de piscines no ha tirat endavant és perquè Bel ha fracassat solet en l'intent, confirmant per altra banda, el relat anunciat i denunciat per part nostra en el seu moment.”.