2 de gener del 2012

"Uns pressupostos poc creïbles que no tenen en compte les necessitats més urgents de Tortosa"


Els socialistes critiquen que no hi hagi cap partida adreçada als barrancs després de les inundacions i el retard en el projecte del complex d'aigües

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha valorat avui molt negativament l'aprovació dijous passat, amb la majoria absoluta de CiU, dels pressupostos per al 2012 perquè són poc creïbles, perquè no contribuiran a millorar la delicada situació de les finances municipals i perquè no tenen en compte les necessitats més urgents de Tortosa. El portaveu del grup, Antoni Sabaté, ha assenyalat que el més preocupant de tot és que el govern de Bel "continua sense orientar les línies estratègiques per al desenvolupament econòmic de la ciutat". També ha lamentat la manca de participació ciutadana en l'elaboració dels comptes i ha reiterat les crítiques pels acomiadaments que hi ha hagut a l'Ajuntament sense diàleg ni pacte social amb els representants dels treballadors.

Es tracta, a més, d'uns pressupostos que no tenen ni en compte el propi Pla d'Actuació Municipal elaborat pel govern convergent. "Ni ens l'han presentat ni paradoxalment el veiem reflectit en aquests pressupostos", ha explicat Sabaté, emfasitzant que es tracta de paper mullat sense voluntat de tirar-lo endavant. Així mateix, ha lamentat que els pressupostos no tinguin ni una sola partida destinada als barrancs després de les inundacions i ha qüestionat el retard de projectes tan importants com el complex d'aigües. Sabaté també ha denunciat l'incompliment dels compromisos amb les EMD.

Els socialistes, a més, han alertat de la greu dificultat per al desenvolupament d'aquest pressupost per la manca de romanent de tresoreria. També han advertit que la mala gestió, que ha deixat un dèficit negatiu el darrer exercici liquidat de més de 4 milions d'euros, juntament amb els 6 milions d'euros pendents de pagament d'obligacions reconegudes, farà que malauradament es torni a pagar tard i malament als proveïdors.

Deute amb el Consorci de Residus

Els socialistes han mostrat avui també la preocupació pel deute que l'Ajuntament de Tortosa arrossega amb el consorci de residus del Baix Ebre (REBE) que podria superar el milió d'euros segons diverses informacions. "Ho hem preguntat en comissió i també directament en el darrer ple", ha assenyalat Sabaté, que ha denunciat que mentre els tortosins i tortosines paguen escrupolosament el rebut de la brossa, l'Ajuntament no compleix amb el consorci "quan com a capital del territori hauria de donar exemple i no mostrar aquesta manca de solidaritat incomplint les seves obligacions". En aquest sentit, Sabaté ha dit que no és de rebut que els ingressos de la taxa d'escombraries es destinin a sufragar altres despeses.