9 de desembre del 2013

Els socialistes tortosins tanquen la campanya del "Xeic" satisfets de la resposta ciutadana i perquè han fet reaccionar el govern

“Xeic! Pos com tenen Tortosa!” ha rebut 310 fotografies denunciant el mal estat de la via pública i el web ha registrat 7.219 entrades

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament han tancat avui la campanya Xeic! Pos com tenen Tortosa! que es va encetar fa nou mesos amb l’objectiu de contribuir a millorar el bon estat i manteniment de Tortosa. I ho han fet de forma altament positiva per la gran acceptació que ha tingut entre la ciutadania i perquè han fet reaccionar el govern “encara que sigui tímidament”.
Segons els socialistes, així ho demostra l’increment de les partides en el pressupost municipal del 2014 per al manteniment i neteja de la via pública. “Alguna cosa devem fer bé”, ha subratllat el regidor Enric Roig, que ha afegit: “Tot i que ho celebrem, continuem pensant, però, que les quantitats destinades són insuficients perquè Tortosa malauradament avui està bruta i cal fer molt més esforç." En aquest sentit, ha tornat a insistir en les propostes socialistes per millorar aquesta situació: “Establir un òrgan de participació municipal, un consell de la via pública; incrementar el pressupost municipal de manteniment de la via pública, fins a garantir un mínim econòmic suficient pactat entre govern i oposició; acabar amb els acomiadaments de treballadors destinats al manteniment de la via públic, ans al contrari, un reforç de les persones que es dediquen a aquest manteniment; renunciar a dur a terme altres iniciatives que impliquin despesa econòmica mentre no estiguin garantides les de primera necessitat del manteniment de la via i els espais públics, i posar en marxa la posada en marxa experiències ciutadanes per implicar els tortosins i tortosines com l’establiment de campanyes de conscienciació ciutadana; l’adopció ciutadana d’espais comuns i d’arbres pels escolars , i premiar l’ús cívic de les instal·lacions”.
La campanya ha estat operativa al llarg d’aquests nou mesos al web xeictortosa.webnode.es, que ha rebut 7.219 entrades, al Facebook, on s’han publicat 310 fotografies denunciant el mal estat de la via pública, al Twitter i a Instagram. S’han realitzat un seguit d’enquestes i s’han emès consells per implicar els tortosins i tortosines en la necessària cura de la ciutat. Tant les fotografies com les moltes denúncies rebudes s’ha anat lliurant periòdicament al govern perquè en tingués informació i hi pogués actuar.
"Llac Vell al Parc Teodor González", guanyadora del concurs

Quant al concurs ideat amb motiu de la campanya, cal destacar que la fotografia vencedora, escollida per votació popular a través del Facebook, ha estat Llac Vell al Parc Teodor González en què es denuncia l’estat d’abandonament d’aquest espai setmanes després dels aiguats de principi d’any. El premi consisteix en una estada a Vitòria-Gasteiz, Ciutat Verda Europea 2012, “com exemple del que ha de ser una ciutat que aposta pel seu espai públic”.
Els socialistes han tancat la campanya al pas de vianants de Renfe al carrer Ronda Docs. “El nostre Grup ha demanat en reiterades ocasions que se solucionin diversos problemes que conflueixen en aquest indret amb la consegüent mala imatge que dóna al centre de la ciutat”, ha explicat Roig. Entre altres, “molta brutícia per tot arreu i al voltant dels contenidors; escassedat per no dir nul·la il·luminació; dificultat de pas dels vianants per la vorera; mal aparcament de vehicles envaint la vorera, i mal estat de la tanca de Renfe”.