14 de gener del 2014

CiU rebutja la proposta socialista de pacte local per donar solució a les persones que no tenen feina a Tortosa

Els socialistes insisteixen que l’Ajuntament ha de prendre la iniciativa per frenar l’atur a la ciutat
El govern de CiU va rebutjar ahir les tres mocions que els socialistes van portar al ple en què proposaven un Pacte Local per l’Ocupació per frenar l’atur a la ciutat; que la cursa popular de l’1 de maig no coincideixi amb la manifestació de commemoració del Dia del Treball i garantir així el lliure dret a manifestar-se, i on rebutjaven el projecte de llei de seguretat privada del govern del PP. 
El regidor socialista Enric Roig va lamentar la insensibilitat del govern de CiU davant la problemàtica de l’atur i que fos incapaç ni d’arribar a un acord per trenar un pacte que inclogués diferents propostes per generar treball. “Estem parlant de vint iniciatives que beneficiarien més de 300 persones a Tortosa, amb un cost que podria sortir de refinançar el deute actual de l’Ajuntament, ja que el primer que ha de fer un govern és garantir el benestar de la ciutadania”, va tornar a insistir subratllant que “en cap cas estem demanant que no es pagui el deute, sinó que s’ajorni aquest pagament ja que la prioritat és donar solució als problemes reals de la gent”. 
També ha titllat d’incomprensible la manca de voluntat del govern de Bel per acabar amb una polèmica que es repeteix cada any per la coincidència de la manifestació del Dia del Treball amb la cursa i caminada popular que organitza l’Ajuntament. “És tan fàcil com, a criteri dels tècnics, canviar el tram de la cursa, o bé el dia que es realitza o bé l’horari de la mateixa, i ni tan sols han volgut ni escoltar aquesta petició tant senzilla i que garantiria el dret a manifestar-se”, ha criticat Roig després que CiU amb el suport de PXC tombessin la moció. “Estem davant un govern instal·lat en la confrontació constant enlloc de buscar punts de trobada”.
Finalment, el regidor socialista ha evidenciat “el bé que s’entenen PP i CiU a Madrid” després que els regidors convergents votessin en contra de rebutjar el projecte de llei de seguretat privada del govern espanyol que aposta per la privatització i menyscaba la llibertat individual dels ciutadans.