3 de gener del 2014

El PSC no li donarà un xec en blanc a Bel tot i que hagi admès el fracàs amb les piscines i replantegi el projecte

Els socialistes tortosins no volen que la ciutadania pagui la mala gestió del govern de CiU i exigeixen que es resolguin els contractes amb la penalització corresponent a l’empresa adjudicatària
Després que Ferran Bel hagi admès el fracàs del seu projecte de piscines, una obra faraònica i inviable que els socialistes han denunciat des que es va conèixer el projecte, el Grup Socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha deixat clar que està disposat al consens, però no a canvi d'un xec en blac, ja que no han de ser els tortosins i les tortosines els que paguin la seva mala gestió. Els socialistes exigeixen a l'alcalde que apliqui la penalització corresponent a l’empresa adjudicatària. Cal recordar que es tracta de la rescissió de dos contractes, el del complex d’aigües i també el de la construcció de l’aparcament de la plaça Mossèn Sol, que no s’ha construït, i que està vinculat a l’ampliació de la zona blava a la ciutat que sí que s’ha tirat endavant amb el corresponent greuge per a la ciutadania “Avui, el resultat és un doble engany: Tortosa no té noves piscines i l’exterior està enderrocada ,i l’aparcament del Rastre no s’ha construït, tot i que l’empresa ha sortit beneficiada de l’explotació de la zona blava que hi anava vinculada”, ha lamentat el regidor socialista Enric Roig.
Els socialistes han deixat clar, per tant, que és completament inadmissible el plantejament que proposa Bel per a la resolució dels contractes sense penalitzar a l’empresa. “Consens sí, però responsable i salvaguardant els interessos dels tortosins i tortosines”, ha subratllat Roig. “La ciutadania podria entendre que s’ha de fer càrrec d’una situació que és imputable a la gestió de l’alcalde?” Per aquesta raó, els socialistes consideren que s’han d’imposar les sancions que recull el plec de clàusules “i que poden ser milions d’euros en només un dels dos contractes, quantitat que determina la clàusula 33.4, que estableix una penalització per manca de compliment del termini d’inici de les obres de 10.000 euros al dia”. Els socialistes han insistit que la justificació de l’empresa, amb només dues línies, amb l’excusa de la crisi “no és suficient perquè la situació del 2011 era similar a l’actual”. “Especialment quan aquesta mateixa clàusula habilitava a que en cas que l’empresa incorregués en un endarreriment superior als 120 dies, es podria resoldre el contracte sense perjudici de les penalitzacions superiors. “Per què Ferran Bel no ho va fer?” També han lamentat que dos anys després de “l’escenificació de l’inici de les obres amb una clara política electoralista que s’ha demostrat com un gran engany” no s’hagi detallat el nou pla d’execució que havia d’aprovar l’Ajuntament.
“Demanem l’eliminació de les noves places de zona blava”
Pel que fa l’aparcament del Rastre, Roig ha estat molt contundent: “Com poden dir que es resol el contracte de mutu acord, quan l’empresa fa gairebé tres anys que gestiona la zona blava vinculada a aquest projecte, o sigui, que ha explotat el domini públic sense haver-se fet càrrec de la contraprestació que li pertocava que era construir l’aparcament? No és de rebut que l’Ajuntament permeti que l’empresa marxi sense cap tipus de penalització després d’haver explotat la zona blava i endur-se els beneficis, que li doni uns 300.000 euros per recuperar el servei, i que sigui la ciutadania qui hagi de pagar les factures”, ha denunciat.
Els socialistes han insistit que estan d’acord a treballar conjuntament per trobar una sortida a “la inacció i mala gestió de Bel” . Però hi ha posat condicions: consens amb els grups municipals i sobretot amb la ciutadania; compromís d’invertir l’estalvi obtingut (1.200.000 euros) en polítiques de foment i creació d’ocupació; i l’eliminació total de l’ampliació de la zona blava (235 places, bàsicament al Temple i Ferreries, que anaven vinculades a l’aparcament del Rastre que no s’ha construït).
Finalment, els socialistes han posat a disposició del govern el projecte de noves piscines que van presentar enguany i que a diferència dels 22 milions que preveia Bel, tindria només un cost de 3 milions d’euros i que permetrien que Tortosa tingués les piscines que es mereix.