10 de gener del 2014

L’alcalde Ferran Bel trenca el consens de les piscines per la seva negativa a negociar cap de les peticions del PSC

Els socialistes recorden la seva actuació responsable aprovant l’anterior projecte però ara també per responsabilitat no li donaran un xec en blanc perquè ha resolt els contractes perjudicant els tortosins

El PSC de Tortosa ha denunciat avui que l’alcalde, Ferran Bel, ha trencat el consens en no voler negociar cap de les peticions del PSC i perquè l’oferta de consensuar una sortida al “nyap” del govern en aquest tema “és només paper mullat”. Els socialistes consideren que aquest és un nou engany de Bel que vol amagar a setze mesos de les eleccions i a corre-cuita “la seva nefasta gestió en la construcció de les piscines, un projecte que ha fracassat estrepitosament”.
Els socialistes han recordat que Bel ja havia comptat amb el seu consens per tirar endavant l’actual projecte, tot i advertir-lo de que seria inassumible. “El nostre grup, ja fa uns anys va fer l'esforç responsable del consens envers unes instal·lacions que no han vist la llum; però no ens sembla bé que després de tot el que ha passat durant aquests tres anys, ara, a manca de setze mesos de les eleccions ofereixi consens mentre el nega dient no a fer marxa enrere a la resolució dels contractes del complex i l’aparcament del Rastre que perjudica a la ciutat ”, ha explicat el portaveu del grup, Antoni Sabaté. Sabaté ha insistit que, per responsabilitat, el PSC “no li pot donar un xec en blanc, perquè els tortosins no poden pagar la seva mala gestió i perquè continua sense escoltar res del que amb tota la bona intenció li recomana l’oposició”.
Cal recordar que els socialistes proposaven deixar sense efecte l’acord que el Ple va votar divendres passat per resoldre el contracte amb l’empresa i demanaven aplicar les sancions que la llei exigeix per haver abandonat les obres, tal i com va exigir el regidor socialista, Enric Roig. La resolució provoca greus perjudicis a l’Ajuntament i, per tant, als tortosins i tortosines. “Això és un escàndol”, ha manifestat de nou el portaveu del grup, Antoni Sabaté.
A més, els socialistes havien demanat a l’alcalde que part de l’estalvi que l’Ajuntament obtindrà amb un nou model de piscines més adequat a les necessitats actuals i allunyat del projecte faraònic de Bel “anés a resoldre els dos grans problemes dels ciutadans tortosins, la desocupació i les emergències socials”.
Aquesta proposta, que l’alcalde ja va rebutjar en el darrer ple sense ni escoltar-la, és innegociable per al PSC. “Estàvem disposats a donar suport a l’alcalde si aquest demostrava la sensibilitat social que ara necessiten els ciutadans”. Cal recordar que els socialistes tornaran a insistir dilluns vinent en el ple ordinari en la necessitat que la resta de formacions polítiques se sumin a la seva proposta de tirar endavant un Pacte Local per l’Ocupació per fer front a la greu problemàtica de l’atur a la ciutat. Durant la presentació del pacte, Roig ha lamentat la manca de sensibilitat de l’alcalde i el fet que ja ha esgotat dos mandats sense tirar endavant cap del seus projectes estrella. 
Les altres dues peticions que el grup Socialista va proposar són consensuar el projecte amb les associacions veïnals i esportives implicades i que no s’aturi l’activitat de l’única piscina que en aquests moments resta en funcionament a la ciutat.
Finalment, els socialistes han tornat a insistir que tenen projecte de piscines, presentat l’any passat i que faran arribar a la ciutadania. “Proposem una instal·lació esportiva moderna, funcional i efectiva que es pagaria mitjançant l’explotació del recinte no costant ni un euro als tortosins i tortosines, amb la intenció de dedicar els esforços a la creació d’ocupació”.