8 de maig del 2012

La majoria absoluta de Bel tomba la proposta del PSC per habilitar aparcaments gratuïts al centre

 El ple aprova per unanimitat la proposta socialista d'un nou pla d'industrialització i una declaració unitària de rebuig a la insuficient proposta de cabal ecològic de la CHE
La majoria absoluta de CiU va impedir ahir que prosperés una moció en què el grup municipal del PSC proposàvem habilitar una zona d'aparcament gratuït als terrenys en desús de RENFE. Es tracta d'un espai situat al costat del pas de vianants que uneix la ronda Docks amb el carrer Cervantes que, sense fer a penes cap despesa, ja permetria una cinquantena de places i amb una petita actuació aquest nombre podia arribar fins al centenar. De res va servir el suport de la resta de grups a una proposta que respon a les necessitats de la ciutat davant la preocupant situació econòmica i per les greus dificultats de mobilitat al centre, que hagués afavorit el comerç i també a la ciutadania, que ha vist com augmentava la zona blava els darrers mesos. 
La resposta que ens van donar CiU per votar-hi en contra no ens va convèncer. Perquè només cal demanar que s'avanci la cessió administrativa dels terrenys objecte de l'aparcament a RENFE, en el marc del conveni signat amb l'anterior govern socialista, com s'ha fet amb el pont del tren o amb l'espai on s'ha habilitat el pas per a vinanants entre Ronda Docks i carrer Cervantes. Per això, el nostre portaveu, Antoni Sabaté, li va demanar a l'alcalde, Ferran Bel, que el que ha de fer és negociar amb Madrid com ho va fer l'aleshores alcalde Joan Sabaté aconseguint un gran conveni amb ADIF perquè els terrenys en desús de RENFE tornin a la ciutat. 
A més, en el transcurs del debat, els vam recordar que durant el mandat socialista es van crear més de 600 places d'aparcament gratuït al solar situat al costat del carrer Enric d'Ossò i al barri del Rastre, i també amb la reordenació de diferents carrers i amb la construcció del pavelló firal, entre altres.
Va ser una de les notes negatives del ple ordinari d'aquest mes de maig conjuntament al rebuig per part de CiU a la Taula de Turisme proposada per ERC. Els aspectes positius, la rebaixa de les retribucions als regidors i grups municipals en línia amb la situació econòmica actual, la declaració unitària de rebuig a la proposta insuficient de cabal ecològic que ha fet la CHE i que s'aprovés per unanimitat la nostra proposta per un segon pla d'industrialització per a les Terres de l'Ebre i la nostra ciutat.