4 de novembre del 2013

El PSC de Tortosa escollirà en unes primàries candidat/a a l’alcaldia la primavera vinent

L’assemblea de l'agrupació va ratificar dimecres passat el reglament de primàries aprovat pel consell nacional a les quals pot optar qualsevol ciutadà/ana
1 / 2
El PSC de Tortosa ja ha posat la maquinària en marxa amb vista a les eleccions municipals del 2015. L’assemblea de l’agrupació local del partit va ratificar dijous passat el reglament de primàries aprovat pel Consell Nacional i que es celebraran la primavera vinent. D’aquesta manera, en el marc del procés de regeneració democràtica, el PSC serà el primer partit que escollirà els seus candidats en unes eleccions primàries en què, en el cas de Tortosa, podran votar tots els militants i també els simpatitzants.
“El principal objectiu és donar resposta al que la societat està demanant dels partits polítics, transparència i regeneració democràtica”, ha apuntat el primer secretari dels socialistes tortosins, Joan Sabaté. “Volem apropar la política als ciutadans, que hi intervinguin i que decideixin sobre el futur de Tortosa”. Sabaté ha recordat la importància que tindran per a la ciutat les eleccions municipals després de l’estancament que pateix amb el govern de CiU, al que se li sumen els successius incompliments i enganys electorals i la manca de polítiques actives per generar ocupació i donar resposta als que més pateixen la crisi.
El procés de primàries el coordinarà la Comissió Electoral del PSC, a través de la Secretaria d’Organització del PSC i de la federació de l’Ebre, que seran els màxims responsables del dispositiu electoral que ha de permetre el desenvolupament de les eleccions primàries, promovent la màxima participació amb total garantia de neutralitat i transparència.
Podran ser candidats a les primàries qualsevol ciutadà/ana proposat per la comissió executiva de l’agrupació o de la federació, i també qualsevol ciutadà/ana que tingui l’aval del 20% dels militants del PSC de Tortosa. Un cop finalitzat el període de presentació de candidatures es fixarà la data de les eleccions primàries. Aquestes seran a una sola volta i el vencedor/a serà qui obtingui el major nombre de vots.