28 de novembre del 2013

El PSC de Tortosa votarà en contra d’uns pressupostos “antisocials, sense propostes per crear ocupació i que obliden les persones”

El regidor Enric Roig els titlla dels pitjors comptes de la democràcia que només es basen en mantenir la maquinària burocràtica municipal
El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa votarà aquesta tarda en contra de la proposta de pressupostos per al 2014 que presenta el govern de CiU. No li donarà suport perquè els comptes no contemplen cap política de promoció econòmica ni per generar ocupació, tot i l’elevat índex d’atur que pateix la ciutat; perquè són completament antisocials amb cap partida dedicada als que més estan patint la crisi, i perquè només es basa en mantenir la maquinària burocràtica municipal. “Estem davant uns comptes que se centren en el funcionament propi de l’Ajuntament però que obliden els tortosins i tortosines”, ha lamentat el regidor Enric Roig: “No hi ha partida per donar suport als aturats, cap aposta per generar ocupació, cap partida per a microcrèdits per a joves emprenedors, cap ajuda en beques menjadors i llibres escolars ni en ajudar els més necessitats, han desoït totes les propostes que els hem fet al llarg de l’any ”.
El regidor ha destacat, a més, que el preu de reduir l’endeutament municipal, que és conseqüència de la gestió del govern, té un preu molt car per als tortosins. “Es tracta d’un nou austericidi de manteniment de les agressives retallades municipals que afecten a les classes populars que veuen com el seu Ajuntament no fa res per a solucionar els seus problemes. Nosaltres no podem acompanyar al govern en aquest viatge”.
Els socialistes han argumentat que es pot fer molt més per invertir en despesa social si es gestionen millor els recursos. “En la societat de les noves tecnologies destinen 225.000 euros a comunicacions telefòniques i postals i, en canvi, cap euro per a microcrèdits per a gent jove; 54.000 euros en tinta per impressores i només 18.500 euros per a Càritas”. Un altre aspecte que han denunciat és de nou l’oblit i l’incompliment dels comptes per inversió d’acord amb els convenis amb les EMD de Jesús, Bítem i Campredó.
També han denunciat les formes amb què els pressupostos arriben al ple quan encara no hi han passat les al·legacions presentades a les ordenances fiscals, que precisament es debatran en un ple posterior, quan es tracta d’un pas necessari per comptabilitzar els ingressos a l’hora de fer el pressupost. Tot i això, Roig ja ha avançat que "ahir en la comissió ens van informar amb caràcter d’urgència que havien desestimat íntegrament les 33 al·legacions presentades, adreçades, sobretot, a fomentar l’ocupació i evitar que els tortosins perdin poder adquisitiu”.
Els socialistes, finalment, celebren que les denúncies que han fet arribar al govern en el marc de la campanya Xeic! Pos com tenen Tortosa, hagin servit perquè es destinin més recursos al manteniment i millora de la via pública, tot i que continuen pensant que són insuficients.
Per tot això, els socialistes consideren que s’ha perdut una oportunitat amb una proposta més ambiciosa, des de la prudència però amb gosadia, per fer front a la situació de crisi actual a Tortosa.