14 de novembre del 2013

Els socialistes denuncien la manca de seguretat en l’enderroc on minuts abans de l’ensorrament tres vianants van poder accedir lliurement a la zona afectada

El PSC de Tortosa lamenta la mala gestió i trasllada la queixa al Síndic de Greuges de Catalunya per no haver pogut consultar encara l’expedient de l’actuació
1 / 2
El PSC de Tortosa ha denunciat avui al Síndic de Greuges de Catalunya la gestió dels enderrocs del carrer Garrofer per opacitat i manca de transparència, ja que encara estan pendents de poder consultar l’expedient d’aquesta actuació. Es tracta d’una petició que el grup socialista va fer el 23 de setembre passat.
“Com més dies passes més ens adonem que estem davant un cúmul de negligències que fan por de veure i només hi ha un responsable, l’alcalde, que, malgrat l’informe dels tècnics, ha actuat tard, més de nou mesos després que s’informés que els habitatges amenaçaven ruïna imminent, i quan ho ha fet, ho ha fet malament”, ha lamentat el regidor socialista Enric Roig. En aquest sentit, ha recordat que minuts abans de l'esfondrament tres vianants van passar per davant de la casa i que les tanques estaven situades dins del perímetre mínim. “Ningú els va advertir de cap mena de perill”, ha assenyalat, tot lamentant que malauradament aquest fet va provocar danys en una vianant que havia pogut accedir sense obstacles al carrer Progrés. En aquest sentit, el PSC desitja la seva ràpida recuperació, perquè ha hagut de ser hospitalitzada de nou i es troba en observació a Barcelona.
“Veient el que ha passat és evident que ni estava ben determinat ni ben delimitat el perímetre de seguretat”, ha subratllat Roig, que exigeix de nou a l’alcalde que assumeixi la seva responsabilitat perquè “respon a la seva negligència i mala gestió, a la que se li suma un caràcter prepotent d’anar a la seva i no escoltar ningú, fins i tot a risc de posar en perill als tortosins i les tortosines”. En aquest sentit, els socialistes consideren molt preocupant que l’alcalde traslladi als tècnics el pes de la responsabilitat a la vegada que no entenen com “sap les causes de l’accident sense l’informe tècnic preceptiu”.
Els socialistes també consideren que el “descontrol” de la situació es demostra perquè va ser amb posterioritat a l’ensorrament que es van desallotjar14 persones dels immobles veïns, que van quedar incomunicades com a conseqüència del sinistre.
Finalment, el PSC lamenta que l’alcalde no actuï ni amb dignitat política davant una situació tan greu com aquesta i es limiti a insultar a l’oposició. Segons els socialistes, “ara ja no hi ha cortina de fum que li valgui perquè els tortosins i les tortosines ja saben que ni està quan se’l necessita ni actua quan cal”.