29 de novembre del 2013

Roig (PSC) sosté que Bel ha traspassat ‘una línia vermella’ amb l’oposició

Entrevista al regidor del PSC de Tortosa Enric Roig al Canal 21 Ebre i publicada per la Marfanta
El regidor i secretari d’organització del PSC de Tortosa, Enric Roig, ha afirmat aquest divendres que la decisió dels grups de l’oposició d’abandonar el ple durant el debat de pressupostos va ser totalment sobrevinguda. Roig ha afegit que l’escena no havia estat pactada prèviament, i ha remarcat que el ple d’aquest dijous al vespre havia entrat en una deriva en què l’alcalde, per rebatre les aportacions dels grups de l’oposició al pressupost del 2014, “menyspreava” les intervencions de cadascun dels portaveus. De fet, durant una entrevista a l’informatiu matinal Canal 21 Ebre, el regidor del PSC ha afirmat que Ferran Bel va traspassar “una línia vermella”. Segons Roig, és la primera vegada que l’oposició en bloc abandona el ple de l’Ajuntament de Tortosa i això demostra la “soledat de la majoria absoluta” de CiU.
En la mateixa entrevista, el regidor del PSC ha afirmat que Bel “ha perdut el nord”, i que Tortosa es mereix un alcalde millor. En qualsevol cas, Enric Roig encara no ha deixat clar si pensa presentar-se a les primàries del PSC de Tortosa per ser l’alcaldable a les eleccions municipal del 2015. Roig només ha precisat que les primàries seran durant el mes d’abril del 2014, i ha valorat amb ironia que Bel digués fa uns dies, també amb un to irònic, que ell era el seu candidat per ser el candidat del PSC a l’alcaldia.
"El desbloqueig del pla parcial Temple Sud és fum"
Roig ha afirmat aquest divendres que l’acord per tirar endavant el pla parcial Temple Sud és “una cortina de fum” per tapar la mala gestió del govern municipal dels enderrocs del sector del Garrofer. Ha remarcat que el pla Temple Sud no estava bloquejat, i que el conveni urbanístic es va tancar en dos dies i amb precipitació, després de l’ensorrament de les cases al barri de Santa Clara. De la mateixa manera, el regidor del PSC ha lamentat que, amb el nou acord, s’hagin rebaixat els paràmetres de protecció oficial i el nombre d’habitatges nous, mentre que s’ha volgut incrementar la zona comercial. De fet, Roig ha instat el govern municipal a “desbloquejar” també el desenvolupament del pla parcial Portal de Ciutat Sud, on l’Ajuntament de Tortosa no va assolir cap acord amb els propietaris.