29 de maig del 2014

El PSC de Tortosa considera anòmal que no s’hagi adjudicat el nou contracte del Servei d’Atenció Domiciliària dos anys després que alcaldia el deixés en suspens

L’empresa que donava el servei va presentar al·legacions a la nova contractació publicada al BOP el març de 2012 i, en no resoldre’s, ha pogut continuar prestant aquest servei
El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa ha denunciat aquest matí, i ho portarà al ple de dilluns, la situació d’anomalia en què es troba la concessió del contracte municipal del Servei d’Atenció Domiciliària que el 4 d’abril de 2012 un decret d’alcaldia va deixar en suspens. La suspensió es va produir arran de les al·legacions presentades per l’empresa que actualment presta el servei, a la que sembla “que no li anava massa bé el plec que els tècnics municipals havien redactat”. “Tot això només pot significar dues coses, o que l’Ajuntament governa de forma desastrosa, o que es vol afavorir a una empresa en concret, justament la que ara mateix presta el servei, o bé les dues coses”, ha subratllat el regidor socialista Enric Roig.
La contractació, segons han detallat els socialistes, es va publicar al BOP el 19 de març de 2012 i al DOGC un dia després. El 4 d’abril, mitjançant resolució d’alcaldia, es suspenia la licitació perquè s’havien presentat al·legacions en relació amb el contingut del plec de clàusules administratives i les seves corresponents prescripcions tècniques.  En aquell mateix anunci, s’explicitava que “la represa de la licitació, una vegada resoltes les al·legacions formulades, s’anunciarà, quan correspongui, en els mateixos mitjans en què s’ha resolt fer pública la suspensió.” Des fa dos anys, l’Ajuntament no ha fet cap tipus de gestió. Segons Roig aquesta situació no es deriva de la feina realitzada pels tècnics i ha tornat a defensar la seva professionalitat amb exemples com la resposta “efectiva i ràpida” que han donat a altres al·legacions, entre altres el concurs d’enllumenat. A més, han recordat que el govern quan vol ja resolt ràpidament els recursos, com en el cas de les piscines i de l’aparcament del Rastre. Per als socialistes, la raó més probable que ha determinat aquesta anomalia és la inoperància del govern municipal i el fet que és la mateixa empresa que presta el servei la que ha presentat al·legacions.
Segons els socialistes, aquesta "no-actuació" municipal ha beneficiat aquesta empresa, "ja que en no resoldre’s les al·legacions se li ha adjudicat de facto a l’empresa que tenia el servei, ja que sembla evident que si el concurs anava avant amb un nou plec presentat pels tècnics, l’empresa que ara presta el servei podria perdre la concessió”.
D’altra banda, els socialistes també presenten al ple de dilluns una moció per l’obertura d’un menjador per a nens durant tot el període de vacances escolars. “Cal garantir com a mínim un àpat diari a tots els infants del nostre municipi que estan en situació de pobresa i amb possibles problemes de malnutrició infantil”, ha exigit Roig.
Finalment, també han entrat una nova moció en relació al a zona blava per a la revisió del tràmit administratiu sancionador de l’Ajuntament de Tortosa en les multes de trànsit i d’altres irregularitats en les denúncies de la zona blava. “Cal donar resposta als problemes que, tal com ens han fet arribar, estan patint molts ciutadans i ciutadanes.”