13 de maig del 2014

Sabaté adverteix del greu dany medioambiental d'un possible transvasament del Roine

La nova ministra reconeix que treballen amb el govern de CiU aquest transvasament per interès del sector privat
El senador i portaveu adjunt de l'Entesa, Joan Sabaté, ha preguntat avui a la nova ministra d'Agricultura i Medi Ambient, Isabel Garcia Tejerina, si està considerant un transvasament des del Roine fins les conques internes de Catalunya i fins les conques del Xúquer i el Segura.
Sabaté ha fonamentat la seva pregunta en la reunió del passat mes de març entre l'anterior ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, després de la qual va manifestar que havia acordat un transvasament del Roine fins a Catalunya. I ha explicado que “en 2009, un estudi desaconsellava aquesta opció contrària als principis de la Nova Cultura de l'Aigua en allò que es refereix a estalvi, a la prioritat de la dessalació i a criteris ecològics"..
La nova ministra ha reconegut que treballen amb el govern de CiU aquest transvasament per interès del sector privat. El senador ho considera una agressió medioambiental que no respon a criteri d'eficàcia i eficiència en la gestó, ja que seria una inversió terriblement cara. Per això, ha proposat que s'aprofitin les infrastructures de dessalació del Tordera i del Llobregat que va posar en marxa el govern del president Montilla.