9 de maig del 2014

Joan Sabaté: “El 80% de les lleis que afecten a les nostres vides vénen d’Europa”

El PSC insta les Terres de l'Ebre a participar en les eleccions europees en què es tria entre continuar amb les polítiques d’austeritat i retallades de la dreta o s’aposta pel creixement, l’ocupació, els drets socials i la defensa del medi ambient


El 80% de les lleis que afecten a les nostres vides vénen d’Europa. Així d’importants són les eleccions europees del 25 de maig vinent en què per primer cop els ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea podran escollir el president del Parlament Europeu. Unes eleccions en què, tal com van recordar els socialistes ahir a la nit, es triarà entre continuar amb les polítiques d’austeritat i retallades que ha imposat la dreta o s’aposta pel canvi a favor de les polítiques de creixement, l’ocupació i els drets socials i laborals. Per to això, els socialistes de l’Ebre van fer una crida als ebrencs i ebrenques a sortir a votar el proper 25 de maig en uns comicis que són igual d’importants per a “lituans, maltesos, catalans, espanyols, francesos...”
“Ho són perquè el Tractat de Lisboa de 2008 ha obert un nou marc institucional que aprofundeix en la democratització de les institucions europees, un parlament amb moltes més competències i un paper més determinant”, va emfatitzar ahir a la nit el senador socialista i portaveu de l’Entesa a la Comissió Mixta per la Unió Europea, Joan Sabaté, que va insistir: “Les conseqüències de les eleccions incideixen a les nostres vides, entre un 75% i un 80% de les lleis que ens afecten es deriven de les institucions europees, sigui el Parlament o el Consell, a banda que incideixen al nostre territori en temes decisius des del punt de vista medioambiental com són, més enllà de la Política Agrària Comuna, que ja està acordada i que aquesta legislatura no s’ha de revisar, l’afectació amb la llei de Costes, que els socialistes hem recorregut i que les polítiques europees hi són contràries, o en matèria d’aigües que afecta de ple al pla de conca de l’Ebre del govern del PP. “No hem d’oblidar que aquests temes depenen de moltes directives europees”, va subratllar.
Sabaté va destacar, sobretot, que els socialistes són l’alternativa davant les polítiques conservadores a Europa donada la preeminència aqueta legislatura del grup Popular Europeu, on hi ha el PP i CiU a través d’UDC, que només han portat més atur i retallades en els serveis públics. “Cal una victòria de les forces progressistes, amb el candidat Martin Schulz al capdavant. Cal un canvi de polítiques, com ha fet Obama als EUA amb la Reserva Federal, fent que el Banc Central Europeu (BCE) i el Banc Europeu d’Inversions (BEI) injectin recursos a les empreses per afavorir la inversió, el creixement i la creació de llocs de treball, tot reforçant les polítiques que garanteixin els drets socials. I fer-ho en el marc dels objectius de l’estratègia 2020: coneixement i innovació, creixement sostenible i l’impuls a un creixement integrador, orientat a reforçar l’ocupació i la cohesió social i territorial.”
El senador socialista també va posar en valor l’aposta del PSC per la renovació “amb un candidat molt jove però a la vegada molt preparat com és Javi López, primer secretari de la JSC de Catalunya, per renovar i canviar Europa”. Precisament la JSC de l’Ebre va ser l’encarregada ahir a la nit d’enganxar el primer cartell electoral perquè els joves són protagonistes d’una campanya en “que hi ha en joc el futur, que passa perquè guanyin les polítiques a favor de les persones”. Per una Europa més democràtica, més federal i més social els socialistes van apel·lar anit a una victòria dels socialistes europeus perquè canviï el rumb de la Unió.