14 de maig del 2014

Sabaté: “Les polítiques del govern del PP han portat a un retrocés estructural de l’economia a Espanya”

El senador rebat al ministre De Guindos, en la pregunta al Senat sobre l’Enquesta de Població Activa, que les seves polítiques no han servit per millorar l’economia ni la qualitat del treball i que no han generat ocupació
El senador i portaveu adjunt de l’Entesa, Joan Sabaté, va preguntar durant la sessió de control al govern ahir al Senat quina valoració fa el govern de l’Enquesta de Població Activa (EPA) que mostra una taxa d’activitat el primer trimestre de l’any del 59,46%, molt per sota del 70% que s’havia aconseguit els darrers anys. Sabaté li va rebatre al ministre d’Economia, Luis de Guindos, que més enllà de les dades positives conjunturals de l’economia, la situació actual no és gens positiva.
“El govern ha atribuït les dades positives pel que fa a la reducció de l’atur a les seves polítiques econòmiques, per tant, també ho seran les dades que reflecteix l’EPA d’aquest primer trimestre, que mostren que ha baixat l’ocupació en 184.600 persones i el nombre d’actius s’ha reduït en 187.000, 424.000 en tot l’any”, ha exposat el senador socialista. Sabaté, a més, hi ha afegit que els agents econòmics i socials tampoc no han valorat positivament la situació: “UGT l’ha titllat d’insostenible; CCOO, de catastròfica, i la mateixa CEOE ha assenyalat que s’ha frenat la millora de l’economia”.
Per tot això, Sabaté ha contrastat l’optimisme del govern amb el fet que l’atur ha disminuït com a conseqüència de la substitució de l’ocupació fixa per la temporal. “Les polítiques del govern del PP no han representat una millora de l’economia ni de la qualitat de la feina ni han servit per a crear ocupació, representen un retrocés estructural de l’economia a Espanya”, ha conclòs.