19 de juny del 2009

Ferran Bel, un mandat de transició

Aquell matí del dissabte 16 de juny de l’any 2007, la meteorologia es va avançar en el temps, i com si d’un mag qualsevol es tractés, ja ens va avisar que als tortosins ens arribava el mandat de Ferran Bel Aquell matí es va aixecar trist, gris, no apetia sortir de casa, fins i tot en algun moment del matí van caure quatre gotes d’aquelles molestes que no fan res més que embrutar per allí on passen. Aquell matí Ferran Bel va ser nomenat alcalde de Tortosa, de la mateixa manera que aquell matí els dies van passant a la nostra ciutat sense pena ni gloria: tristos, grisos, avorrits, sense ganes de sortir de casa.

Dos anys després, encara estem buscant el pàrquing del mercat, el projecte de ciutat ha desaparegut, cada dia que passa demostra que la seva capacitat de lideratge no existeix, el desgavell econòmic al consistori és ja molt preocupant, la circulació a Tortosa cada cop es mes caòtica, la ciutat és menys segura ara que abans. Tortosa ha tornat allà on mai hauria d’haver estat, a l’anar fent dels governs de CiU dels 80 i dels 90, que van portar a Tortosa a l’estancament i paràlisi absoluta, quedant enrere de les ciutats importants de Catalunya.

Avui a Tortosa ens trobem que l’única activitat que hi ha és el llegat que vam deixar els socialistes, totes les obres que tiren endavant són aquelles que van quedar a punt d’executar. El govern de Bel viu de la gestió de l’obra del PSC. El govern de Bel viu de la inversió del govern de la Generalitat, bé a través del Pincat (projecte de remodelació del casc antic que el PSC ja va començar i va deixar ben encaminat en el mandat anterior), o bé a través d’innumerables inversions, accessos a la ciutat, edifici de les delegacions del govern, etc. O també de les inversions del govern central a traves del FEIL (Fondo Estatal de Inversión Local) més conegut com a pla Zapatero, i que a Tortosa inverteix més de 6.100.000 euros amb obres com el carrer Llarg de Sant Vicent, la remodelació del Parc Municipal, l’arranjament del carrer Major i Portal de Remolins, o diverses obres als nostres pobles Bitem, Campredó, Jesús, Reguers i Vinallop, que Bel va prometre i que no havia estat capaç ni tant sols de pressupostar.
Dos anys perduts, dos anys d’un govern sense idees, que no planifica ni el present ni el futur, ni assumeix lideratge, i que només destaca per la ràbia vers el govern anterior, fet que manifesta dia rere dia en rodes de premsa o en atacs fora de lloc als plens. Un govern que fins i tot ha estat advertit pel Síndic de Greuges per la seva falta de democràcia i pluralitat envers els grups de l’oposició. Un govern que destil·la tocs d’autoritarisme.

Estem davant d’un govern que cada dia que passa, sembla més un govern de transició, i que només espera l’arribada de les properes eleccions davant la seva falta d’idees per Tortosa. Esperem que la meteorologia, fent de futuròleg, anunciï aviat temps millors per a Tortosa.



Ricard Lleixà Vero
Secretari d'Acció Electoral del PSC a Tortosa

1 comentari:

el far del nord ha dit...

Ricard, el cert es que ho pintes molt negre. Ara vist el que esta passant avui a Tortosa, potser al final tens raó.